01 (6)22 листопада до ТДАТУ завітали представники «Української льотної академії «Хімічні авіаційні технології» , яка розташована в селі Широке, Веселівського району, Запорізької області. Головна мета відвідин – пропозиція наукового співробітництва та співпраці з університетом щодо системи дуальної освіти. Серед представників академії – керівник льотної підготовки – Яригін В.М.; керівник теоретичної підготовки – Обідін Д.М.; а також – Сушко І.В. – директор з якості.

У ТДАТУ з цього приводу був організований захід, на якому крім гостей, був присутній проректор з НПР – Ломейко О.П., а також запрошені студенти факультетів. Олександр Петрович звернувся до аудиторії з вітальним словом, представивши гостей та наголосивши на важливості розвитку дуальної освіти, за якою на сьогодні навчаються 428 студентів ТДАТУ, та підкреслив її переваги в навчальному процесі.

Обідін Д.М. розповів присутнім власне про саму «Українську льотну академію» та стан авіації в державі на сьогоднішній день. Серед можливостей, які надає академія – це школа підготовки інженерів-конструкторів та школа підготовки пілотів. Керівник теоретичної підготовки також відзначив, що «Українська льотна академія» виробляє авіаційну техніку, і безумовно з усіх згаданих напрямів діяльності у ній наявні вакансії.

Саме практична підготовка студентів ТДАТУ у академії дозволить їм у майбутньому займати посади інженерів-конструкторів, інженерів з експлуатації та пілотів. Все це – в контексті аграрного сектору. Авіація для сількогосподарського сектору є безмовно затребуваною та досить розвиненою в Україні. Важливим доповненням до сказаного не можна не відзначити і наявність заробітної плати, яку студенти зможуть отримувати протягом проходження практики.

Студенти ставили гостям запитання стосовно особливостей проходження практики. На завершення було представлене відео, в якому продемонстровано зовнішній вигляд та можливості літака, виготовленого  «Українською льотною академією» та аспекти використання даної моделі в умовах потреб сільського господарства.

Усіх бажаючих пройти практику в «Українській льотній академії «Хімічні авіаційні технології» прохання звертатися до деканатів!

Вікторія Власова, прес-служба ТДАТУ