06 (2)З 17 по 19 грудня у Таврійському державному агротехнологічному університету, відповідно до наказів МОН України від 07.12.2018 № 2746-л «Про проведення акредитаційної експертизи», працює експертна комісія з проведення первинної акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Маркетинг» зі спеціальності 075 «Маркетинг» за другим (магістерським рівнем). Комісія у складі фахівців Міністерства освіти та провідних навчальних закладів України проводить сучасну комплексну діагностику системи якості освіти: оцінюють дотримання державних стандартів, відповідність матеріальної бази сучасним вимогам, впровадження новітніх методик та технологій, кваліфікацію і фаховий рівень викладацького складу та основні результати освітньої діяльності – знання студентів.

Голова комісії — Савицька Наталія Леонідівна, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри маркетингу і комерційної діяльності Харківського державного університету харчування та торгівлі. Член комісії ‒ Безус Роман Миколайович, доктор економічних наук, доцент, завідувач кафедри маркетингу Дніпровського державного аграрно-економічного університету.

Під час роботи комісії відбулася зустріч із керівництвом університету та факультету, на яких була обговорена співпраця, а також етапи подальшої акредитаційної роботи. Членам комісії був представлений колектив кафедри маркетингу. Декан факультету економіки та бізнесу, доцент Карман Сергій Вікторович ознайомив експертну комісію з науковою та навчальною діяльністю кафедри.

Комісія засвідчила, що для провадження освітньої діяльності університет має повний пакет нормативної документації за освітньо-професійною програмою «Маркетинг» зі спеціальності 075 «Маркетинг» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти:
– освітньо-професійна програма підготовки студентів;
– навчальні плани, розроблені з урахуванням вимог Міністерства освіти і науки України;
– положення ТДАТУ про організацію освітнього процесу, про проведення ректорського контролю знань студентів та інші положення університету затверджені в установленому порядку.

Комісія перевірила показники успiшностi, наведені в акредитацiйнiй справi, та підтвердила об’єктивність оцінки та якість знань студентів. Результати контролю залишкових знань студентів із дисциплін, за якими проведено ККР, засвідчують високий рівень теоретичних знань, професійно-практичної підготовки студентів та доводять їх здатність до самостійної професійної та науково-дослідної роботи.

Комісія підтвердила відповідність рівня теоретичної та практичної підготовки студентів вимогам освітньо-професійної програми підготовки магістрів за освітньо-професійною програмою «Маркетинг» зі спеціальності 075 «Маркетинг» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти. Якісні показники успішності студентів свідчать про достатньо високий рівень майбутніх фахівців.