21 лютого 2019 року в рамках виставки АгроВесна/AgroSpring – 2019 у міжнародному виставковому центрі (м. Київ) було проведено круглий стіл «Спільні кроки аграрного бізнесу та освіти в підготовці фахівців».

Метою такої зустрічі представників ЗВО і роботодавців є донесення ключових трендів розвитку аграрного ринку та сумісний пошук шляхів підвищення якості підготовки фахівців. Таврійський державний агротехнологічний університет представляв проректор з науково-педагогічної роботи Ломейко Олександр Петрович. У заході також взяли участь науково-педагогічні працівники з понад 20 закладів аграрної освіти, представники провідних аграрних компаній та  профільних асоціацій ТОВ Сігнет-Центр, AgriLad, ТОВ «АБА «Астра», СП ТОВ «Нива», ТОВ «Украгроком», ТОВ «Консалтингова компанія «Агро-центр Україна», KERNEL, СП ТОВ «Нива Переяславщини», Українська асоціація молодих фермерів та інші.

Під час роботи круглого столу обговорено питання підвищення якості підготовки фахівців, впровадження дуальної освіти, можливості проходження студентами стажування та практики на базі провідних підприємств аграрної галузі.

Крім того, учасники зібрання були ознайомлені з новітньою магістерською програмою з підготовки фахівців широкого профілю «Агрокебети», яку планують запровадити в НУБіП у 2019 році.