У Запоріжжі, на острові Хортиця з нагоди свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України відбувся Х Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці»! Мета заходу – втілення ідеї розвитку національної культури та духовності, популяризації українського козацтва та об’єднання творчого потенціалу всіх регіонів України.

Локацію національних культур «Єдина родина» ТДАТУ представляв факультет АТЕ на чолі з деканом Івановою І.Є. На фестивалі Ірина Євгеніївна презентувала ГО « Інтеркультурне гастрономічне коло», яке було засновано на базі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи. Участь в заході стала можливою завдяки співпраці факультету АТЕ з Запорізькім обласним представництвом «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» та ГО «Україно-білоруське культурно-освітне товариство «Сузір’я» на чолі з Бернагою Н.Ю.

На територій історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» університетом було облаштовано локацію, де гостей фестивалю знайомили з перспективними спеціальностями ТДАТУ ім. Дмитра Моторного та пригощали продукцією, що була вирощена та перероблена за інноваційною рецептурою фахівцями та студентами спеціальностей: «Садівництво та виноградарство» , «Харчові технології». Черешневі та вишневі маринади, джеми, конфітюри, цукати – таке розмаїття смаколиків представили майстрині факультету АТЕ.

ГО «Інтеркультурне гастрономічне коло» поштували гостей свята канапками з інноваційним грибним паштетом власного виробництва кафедри харчові технології та готельно-ресторанна справа. Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» до свят власноруч виготовили печиво з інтеркультурною тематикою! Містяни та гості фестивалю залюбки дегустували смачний запашний мед з власної пасіки університету, який надали представники робітничої професії «Бджоляр».

Іванова І.Є., декан факультету АТЕ