serdjuk5 травня свій ювілей відзначає професор кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, доктор технічних наук, Марина Сердюк.

Все своє життя Марина Єгорівна присвятила роботі у рідному університеті. У 1997 році вона захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю «Первинна обробка, зберігання зерна та іншої продукції рослинництва» у спеціалізованій вченій раді Інституту винограду і вина «Магарач». А у 2018 році Марина Сердюк захистила докторську дисертацію у Спеціалізованій вченій раді ОНАХТ за темою «Наукове обґрунтування методів підвищення лежкоздатності зерняткових і кісточкових плодів» спеціальності 05.18.13  «Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів». У тому ж році їй було присвоєно вчене звання доктора кафедри ХТтаГРС.

Марина Єгорівна обіймає посаду завідувача наукової лабораторії науково-дослідного інституту «Агротехнологій та екології» ТДАТУ. Під її керівництвом виконали наукові роботи та захистили кандидатські дисертації два співробітника кафедри, та працює над науковою роботою один аспірант і магістр. В рамках тем науково-дослідної роботи лабораторії вона керує студентським науковим гуртком.

Ця життєрадісна та тендітна жінка завжди готова надати допомогу тим, хто її потребує. Вона користується повагою серед колег, її заняття із задоволенням відвідують студенти.

Колектив Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного  вітає Марину Сердюк із Днем народження та бажає міцного здоров’я, довгих років життя та нових наукових здобутків.

За матеріалами сайту факультету АТЕ