26 квітня 2021 року виповнюється 35 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції – найбільшої за масштабами збитків і наслідків техногенних катастроф ХХ сторіччя. Вона торкнулася мільйони людей, змінила долі понад 600 тисяч ліквідаторів.

Неможливо навіть уявити, яким страшним лихом для всього українського народу стала та аварія на атомній станції. Це тисячі хворих, села і міста, які аж «світяться» від радіонуклідів, радіаційний фон у деяких місцях у десятки разів перевищує допустимі норми. Забруднені всі райони, куди тільки сягнула чорна хмара чорнобильського лиха. Радіація забруднила велику територію на якій завмерло життя. Там не граються діти, не випасається худоба, навіть птахи не співають своїх пісень.

Кожен з нас повинен пам’ятати героїв – ліквідаторів, які ціною свого життя врятували не тільки Україну, але і увесь світ. Кожна людина має глибоко замислитися над своїм власним ставленням до природи, до рідної землі. Обов’язок кожного з нас — добре пам’ятати, що Україна — одна, і треба її берегти.

До цієї сумної дати творчі колективи Центру культури і дозвілля підготували пам’ятний захід. Прем’єра відбудеться 26 квітня о 10:00 на офіційному YouTube каналі ТДАТУ.

Центр культури і дозвілля