Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами від 24.11.2021 № 1240 та з урахуванням посилення вимог при червоному рівні епідемічної небезпеки,

НАКАЗУЮ:

1. Перевести освітній процес у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного на змішану форму навчання з 06.12.2021 до 31.12.2021 для здобувачів вищої освіти денної і заочної форми усіх курсів і спеціальностей.

2. Директорам відокремлених структурних підрозділів університету приймати рішення щодо форми організації освітнього процесу у відповідності до показника вакцинації підтвердженого відповідними документами та рівня епідемічної небезпеки в регіоні.

3. Науково-педагогічним працівникам, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 або документ про одужання особи від зазначеної хвороби чи медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації, дозволити працювати в очній формі. Науково-педагогічних працівників, які мають документ, що підтверджує отримання тільки однієї дози дводозної вакцини, перевести на дистанційний режим роботи з 06.12.2021р. до отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 або до переведення Запорізької області у жовтий рівень епідемічної небезпеки.

4. Деканам факультетів (керівнику ННІЗУП) і кураторам академічних груп (методистам ННІЗУП) провести роз’яснювальну роботу серед студентів денної і заочної форм навчання щодо особливостей організації освітнього процесу за змішаною формою навчання.

5. Начальнику навчального відділу з урахуванням пункту 3 цього наказу оновити на сайті університету розклад заліково-екзаменаційної сесії для змішаної форми навчання та відпрацювати з керівником ННІЗУП розклад занять для студентів заочної форми навчання.

6. Завідувачам кафедри забезпечити виконання в повному обсязі завдань 1 семестру згідно індивідуальних планів НПП, зокрема переведених на дистанційний режим роботи.

7. Деканам факультетів, завідувачам кафедр, кураторам академічних груп, керівникам структурних підрозділів продовжити моніторинг захворюваності на ОРВІ та COVID-19 серед усіх співробітників і студентів університету та надавати щоденно інформацію начальнику навчального відділу БЄЛЯКУ П.О. для її узагальнення та звітування виконуючому обов’язки ректора університету.

8. Зобов’язати усіх працівників та студентів університету використовувати засоби індивідуального захисту (респіратор або маску) на території і у навчальних корпусах університету.

9. При вході на території або до навчальних корпусів університету здійснювати термометрію працівників і студентів університету, а також сторонніх осіб.

10. Не допускати працівників із симптомами вірусного захворювання.

11. Посилити контроль за дотриманням працівниками санітарно-гігієнічних норм.

12. Проректору з АГР РИЖКОВУ О.М. організувати та забезпечити посилення дезінфекційного режиму та щоденної санітарної обробки приміщень на території університету та гуртожитків.

13. Службі охорони університету та черговим корпусів посилити контроль за допуском сторонніх осіб та відвідувачів на територію університету задля дотримання ними карантинних вимог.

14. Директору Центру культури і дозвілля ЦВІГУН С.М. та іншим керівникам структурних підрозділів університету заборонити проведення культурно-масових заходів до завершення обмежувальних заходів в місті Мелітополі установлених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

15. Завідувачу кафедри фізичного виховання і спорту ГАЗАЄВУ В.Н. заборонити проведення всіх масових спортивних заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів.

16. Працівникам університету, які отримують документ про повний курс вакцинації або медичний висновок щодо протипоказань до вакцинації проти COVID-19, оперативно надавати його до відділу кадрів для внесення змін до режиму роботи співробітника.

17. Деканам факультетів, директорам коледжів, керівникам структурних підрозділів продовжити проведення роз’яснювальної роботи серед здобувачів вищої освіти щодо необхідності вакцинації від COVID-19. Списки студентів, які бажають вакцинуватися надавати до медичного пункту університету.

Ректорат