Своє повернення у великий спорт завідувач кафедри фізичного виховання і спорту ТДАТУ Валерій Газаєв розпочав із великої перемоги, яку присвятив Мелітополю.

Знаменитий житель Мелітополя, п’ятиразовий чемпіон України, чотириразовий чемпіон Європи та триразовий чемпіон світу з богатирського багатоборства Валерій Газаєв із тріумфом повернувся у великий спорт. Богатир завоював золото національного кубка Франції з богатирського багатоборства.

Свою перемогу атлет присвятив Мелітополю та університету ТДАТУ, випускником якого є і в якому зараз працює завідувачем кафедри фізичного виховання та спорту.

– Я хочу присвятити цю маленьку перемогу моєму рідному Мелітополю та університету – Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Я повернувся до змагального спорту. Далі – тільки більше! Слава Україні!, – написав Валерій Газаєв на своїй сторінці у соцмережі.

Нагадаємо, що від початку окупації Мелітополя спортсмен став важливою фігурою у житті міста. Він заснував фонд “Підтримка Мелітополя”, який займається підтримкою мелітопольців у цей нелегкий час. Жителям захопленого ворогом міста волонтери, під керівництвом Валерія Газаєва, доставляли продовольство та ліки, а тим, хто бажав виїхати з-під російського гніту допомагали вибратися з окупації.

Разом з іншим відомим мелітопольським волонтером Олександром Любишко Валерій Газаєв організували збір коштів постраждалим під час кривавого теракту російської армії у Запоріжжі 30 вересня. За добу вдалося зібрати понад мільйон гривень на операції і відновлення мелітопольців, які отримали поранення.