logo2Одним з найбільш значимих завдань, що стоять перед європейськими ЗВО, є конкуренція з боку інших навчальних закладів на європейському рівні і в усьому світі. Щоб досягти успіху, установа повинна прагнути підвищити якість своїх освітніх послуг і виходити на міжнародну арену.

Для активної та продуктивної співпраці навчальні заклади Європи об’єднуються у спільну мережу з метою обміну досвідом та реалізації глобальних проектів. Такою є ICA, заснована в 1988 році як Interfaculty Committee Agraria, являє собою мережу з більш ніж 60 університетів аграрного спрямування з ЄС і сусідніх країн (Європейський простір вищої освіти, ЄПВО).

Місія ICA полягає в тому, щоб підвищити успіх своїх учасників на міжнародному ринку, в Європі і в усьому світі, надаючи сприятливе середовище для обміну досвідом, співпраці в нових починаннях і отримання вигоди від спільної діяльності.

В даний час повноправне членство відкрито для всіх закладів вищої освіти Європи з акцентом на науках про життя, пов’язаних з сільським господарством, продовольством, лісовим господарством, природними ресурсами, розвитком сільських районів і навколишнім середовищем в 46 країнах, що приєдналися до Болонського процесу. Асоційоване членство відкрито для університетів і за межами ЄПВО.

У 2006 році Генеральна Асамблея ІСА змінила назву на Association for European Life Science Universities в області наук про життя, під якою сьогодні і відома асоціація. Це остання зміна відображає амбіції ІСА як сучасної асоціації, яка охоплює всі дисципліни, що стосуються сільського господарства, лісового господарства, продовольства, природних ресурсів, розвитку сільських районів і навколишнього середовища. Таким чином, відображаючи тривале зрушення у науковій сфері інститутів-членів ICA від класичної сільськогосподарської та суміжних наук.

ICA – це відкрита європейська мережа, членство у якій дозволяє:

1. Дослідити важливі фактори у галузі сільського господарства;
2. Користуватися передовим міжнародним досвідом тренерів ІСА, а також обмінюватися ідеями з колегами;
3. Дізнатися як застосовувати кращі практики;
4. Отримувати актуальні знання і практичні навички управління у бізнесі;
5. Підтримку у сфері просування проектів, ініціатив, конференцій
6. Розширює можливості у мережі взаємодії у галузі наук про життя для обміну досвіду.

Міжнародний відділ повідомляє, що Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного став повноправним членом ICA з жовтня 2019 року.

Сертифікат про членство в ICA

За матеріалами: відділ міжнародних зв’язків ТДАТУ