Всім відомо, що на святковому столу повинно бути і гаряче, і холодне. Закуски, зазвичай, представляють холодні страви. Вони смачні, естетичні, варіативні, зручні в користуванні. Залежно від смаків і поглядів на кулінарію, холодні закуски готують з риби, м’яса, овочів. Рецепти холодних святкових закусок часто вживають делікатесні продукти, але навіть їх треба вміти правильно приготувати. Святковий стіл за визначенням має бути багатшим і різноманітним.

Вересневі лабораторні роботи з дисципліни «Технологія продукція ресторанного господарства» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» як раз присвячені технології приготування холодних страв і закусок.

Студенти-ресторатори 2 і 3 курсів відпрацювали рецептуру та технологію приготування холодних закусок:

– креветки фрі;
– салат-коктейль з креветками;
– салат-коктейль з куркою, огірком і ананасом;
– десертний салат-коктейль з фруктами.

В ході лабораторних робіт були вивчені правила оформлення, подачі, реалізації і зберігання готових страв. Здобувачі вищої освіти із задоволенням виконували поставлені завдання, а результат їхньої роботи нагадував витвір мистецтва.

Редакційно-видавничий відділ,
за матеріалами кафедри ХТ та ГРС