Важливий потенціал кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи – це її науково-педагогічні кадри. Для забезпечення високого рівня підготовки фахівців з харчових технологій викладачі кафедри постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень.

Недавнім заходом в цьому напрямку став практичний семінар-тренінг «Впровадження системи НАССР на підприємствах харчової галузі України – забезпечення безпечності харчових продуктів», який відбувся 23 лютого у НМЦ «Агроосвіта» м. Київ. На сьогодні система НАССР визнана у всьому світі, як найбільш ефективна методика забезпечення безпеки харчових продуктів. Згідно з Законом України №1602-VII, з 2019 року дотримання принципів НАССР буде обов’язковим для всіх українських виробників харчових продуктів, виняток – первинне виробництво.

Слухачі семінару-тренінгу мали можливість працювати групами, обмінятися досвідом, подискутувати. Впровадження в навчальний процес отриманих у НМЦ «Агроосвіта» прикладних вмінь дозволить надавати студентам сучасні знання з безпечності харчової продукції та підвищити якісну підготовку кваліфікованих спеціалістів з харчових технологій.

 

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., ст. викл. Жукова В.Ф.