Запорізькі козаки відомі на весь світ. Споконвіків вони були символом мужності, сміливості та свободи. Саме вони відважно захищали свій народ від ворогів та боролися за незалежність неньки України. Минуло декілька віків, але ми зуміли зберегти пам’ять про наших славних захисників.

18 жовтня на великій перерві на факультеті агротехнологій та екології студентська рада провела захід, який називався «Козацькі розваги». Щоб перевірити наших хлопців на мужність та силу, ведучі – Шац Надія та Кольцов Руслан  – провели декілька цікавих конкурсів.

Перший конкурс називався «Чи вміють козаки їсти-пити». Всі ми знаємо, як козаки любили добре поїсти. Ми впевнені, що наші хлопці також мають неабиякий апетит. Тому за стародавнім українським звичаєм вирішили їх нагодувати салом, відомим українським делікатесом. Цей конкурс самі учасники назвали найсмачнішим.

Наступний конкурс був для справжніх силачів.  Щоб захищати свою країну, козаки повинні мати неабияку силу в руках. Тому ми й вирішили знайти найсильнішого чоловіка на факультеті. І ми все ж таки його знайшли і нагородили солодкими смаколиками.

Далі ведучі перевіряли хлопців на винахідливість, ерудованість, вміння танцювати гопак та говорити ніжні слова своїм коханим.

Свято пройшло весело, ми ще раз впевнилися, що українські козаки дуже сміливі, кмітливі та сильні. І дівчата за ними, як за кам’яною стіною!

Дякуємо всім за участь та вітаємо чоловіків з Днем козацтва!

Голова інформаційного сектору

Івова Наталія