25 жовтня 2017 року в ТДАТУ відбувся семінар-нарада з впровадження в освітній процес дистанційної форми освіти, в якому прийняли участь проректор з навчально-педагогічної роботи Ломейко О.П., начальник Науково-методичного центру Болтянська Н.І., декани і зам. деканів факультетів та куратори.

Дистанційна форма освіти є більш самостійним і індивідуалізованим підходом до організації навчального процесу. Так, це важче ніж «пасивні» форми освіти у студентській аудиторії, проте, значно ефективніше та комфортніше, з огляду на витрати часу та коштів і отримання додаткових зручностей,  ніж інші форми та технології освіти. Дистанційна форма освіти дає можливість навчання у зручний час, у певному місці, здобуття освіти без відриву від основної роботи, відсутність обмежень у часі для засвоєння матеріалу та можливість одночасного використання великого обсягу навчальної інформації будь-якою кількістю студентів.

З 2017 року в університеті активно розробляються, актуалізуються та використовуються у навчальному процесі дистанційні курси навчальних дисциплін, що вивчаються всіма студентами всіх форм навчання та освітніх програм підготовки. Завдяки використанню системи дистанційного навчання в університеті:

  • вирішено проблему доступу студентів до наукових та навчальних інформаційних джерел;
  • створені можливості безперешкодного спілкування студентів і викладачів у віртуальному просторі;
  • викладачі кафедр та працівники деканатів отримали можливість постійного відстеження успішності студентів;
  • навчальний процес став прозорим, більшість його кроків фіксується на сайтах та звітах системи, що дозволяє уникнути аморальних та протиправних дій між його учасниками.