Уже втретє у 2017-2018 навчальному році факультет АТЕ ТДАТУ зустрічавмайбутніх здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Харчові технології». Цього разу до нас, прямо із морського узбережжя м. Бердянська завітали дві групи студентів спеціальностей «Бродильне виробництво та виноробство» і «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів” у супроводі викладачів: Кузь Олени Геннадієвни – заступник директора з практичного навчання, Нестерова Юлії Володимирівни – голова циклової комісії хіміко-технологічних дисциплін , Попова Ольги Іванівни – викладач, Григор’єва Любов Володимирівни – викладач

Зустрічала гостей заступник декана факультету АТЕ з профорієнтаційної роботи асистент кафедри Охорона праці і безпека життєдіяльності Євтушенко Анна Олександрівна.

Пізніше до спілкування, яке продовжилось чаюванням із смаколиками власного виробництва кафедри ТПЗПСГ, приєдналася декан факультету АТЕ ТДАТУ к.с.-г.н., доц. Іванова Ірина Євгенівна.

Власне метою приїзду було не просто знайомство з ТДАТУ, але і складання попереднього фахового вступного випробування, яке цього року вперше майбутні вступники здавали не у рідних стінах, як це відбувалось із року в рік, а в п’ятому корпусі нашого університету.

Звичайно, діти хвилювались, але чарівна д.т.н., доц. Прісс Олеся Петрівна – завідувачкафедри Технології переробки та зберігання продукції сільського господарства, якає випускаючою зі спеціальності «Харчові технології»,зуміла їх заспокоїти та надихнути на робочийнастрій.

Після успішного складання попереднього фахового вступного випробування, к.т.н., ст. викл. кафедри ТПЗПСГ Кулик Аліна Степанівна супроводила гостейна кафедру, яка 8 листопада 2017 року спокушала ароматом свіжоспеченого хліба увесь восьмий корпус ˗ Обладнання переробних і харчових виробництв факультету ІКТ під керівництвом
к.т.н., доц. Загорко Надії Петрівни.

Співробітники кафедри підготували для студентів ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ» частували гостей гарячим із золотавою скоринкою хлібом із суміші житнього та пшеничного борошна з додаванням прянощів і солодкими пухкенькими пончиками.

Після такого ситного перекусу гості продовжили знайомство із кафедрою ТПЗПСГ у шостому лабораторному корпусі,
де к.с.-г.н., ст. викл. Бандура Ірина Іванівна продемонструвала студентам лабораторію з мікробіологічних досліджень та показала всім охочим, як виглядають дріжджі під мікроскопом. Майбутнім здобувачам вищої освіти було дещо відкрито секрети технології культивування грибів роду глива, а побачена технологія їх вирощування – відверто здивувала випускників
ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ».

Подальше знайомство продовжилось у музеї університету в супроводі Оксамитної Анни Петрівни.

По відвідуванню музею та страшенно цікавих розповідей
Анни Петрівни майбутнім вступникам спеціальності «Харчові технології» було запропоновано скуштувати справжню студентську їжу в університетській їдальні.

Після ситного обіду та повної детальної екскурсії Таврійським державним агротехнологічним університетом, стомлені, але задоволені гості вирушилидодому у піднесеному настроїта сповнені яскравими враженнями від по-домашньому теплого прийому та знайомства з колективом такого, без перебільшення, чудового факультету АТЕ.

 

к.т.н., ст.викл. каф. ТПЗПСГ Кулик А. С.