7 лютого 2018 працівники Приазовського національного природного парку провели кураторську годину для студентів факультету агротехнологій та екології присвячену Всесвітньому дню водно-болотних угідь.

Цей день привертає увагу громадськості та урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання збалансованого розвитку нашої планети.

Конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення переважно як місця проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 року.

Основною метою цієї Конвенції є збереження та раціональне використання водно-болотних угідь як засобу досягнення збалансованого розвитку в усьому світі. Всесвітній день водно-болотних угідь було вперше відзначено в 1997 році.

Девізом 2018 року є «Водно-болотні угіддя для збалансування розвитку міст». Тема наголошує на важливій ролі ВБУ у створенні сприятливих умов життя в містах .

На кураторській годині студентам розповіли про живий світ ВБУ Приазовського національного природного парку, який знаходиться поблизу міста Мелітополя та міста Бердянська. Працівники Парку наголошували на важливість збереження об’єктів природно-заповідного фонду України.

Наприкінці кураторської години студенти мали змогу отримати відповіді на свої питання від працівників Парку.

 

Інформаційний сектор АТЕ

Гончаренко Єлизавета

.