Энергетика – отрасль важная,

Без неё ничего не закрутится.

Здесь от веку люди умнейшие,

Обязательнейшие трудятся.

Професія енергетик зараз є дуже затребуваною, оскільки енергією ми користувалися і будемо користуватися завжди, а для належної її експлуатації наявність енергетика на підприємстві чи організації просто необхідна. Це важливо не тільки з точки зору правильної експлуатації, виконання ремонту і технічного обслуговування обладнання та ефективності праці, а й з точки зору техніки безпеки. Електроенергія і енергія атома – це одні з найнебезпечніших процесів. Одна неточність, і наслідки можуть мати величезні масштаби. Професія енергетика вимагає високого рівня відповідальності. Це люди, здатні приймати складні рішення і брати на себе відповідальність за їх реалізацію.

Тому недарма за ініціативи декана енергетичного факультету Назаренко Ігоря Петровича відбулася зустріч студентів 21 ЕЕ групи (куратор Дубініна С.В.) та 22 ЕЕ групи (куратор Постнікова М.В.) з працівником електричних мереж Мелітопольського району, випускником енергетичного факультету ТДАТУ Лободою Дмитром Олександровичем, який має досвід практичної роботи понад 10 років.

Дмитро Олександрович займає посаду диспетчера МРЕМ. Він розповів студентам  про особливості посади диспетчера, яка вимагає знання схеми електропостачання міста, відповідальності та рішучості при виконанні оперативних перемикань, інтелекту та професійної компетентності, постійної уваги та вміння концентруватися на робочому процесі протягом кожної робочої зміни.

З власного досвіду практичної роботи Лобода Д.О. підкреслив студентам важливість необхідності систематично відвідувати заняття та наполегливо вивчати дисципліни за професійним спрямуванням, які обов’язково будуть необхідні при подальшій роботі за обраною професією. Студенти ставили Дмитру Олександровичу питання, які їх турбують, та отримували інформативні відповіді.

Зустріч пройшла жваво та стала стимулом для подальшого наполегливого навчання студентів та оволодіння ними знаннями та вміннями професії енергетик.

 куратор 22 ЕЕ групи Постнікова М.В., прес-служба ТДАТУ