4-го листопада в Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного відбулось розширене засідання ректорату. В порядку денному значилися три питання:

  • про стан виконання антикорупційної програми та питання доброчесності в ТДАТУ;
  • про результати моніторингових досліджень працевлаштування студентів та відстеження розвитку їх кар’єри;
  • різне.

Проректор з НПР Олександр Петрович Ломейко доповів про стан виконання антикорупційної програми в нашому університеті. Щоб протистояти корупції в нашому університеті є ряд антикорупційних заходів:

  • ознайомлення нових працівників із змістом антикорупційної програми, проведення навчальних заходів з питань запобігання і протидії корупції;
  • антикорупційна перевірка ділових партнерів;
  • обмеження щодо підтримки ТДАТУ політичних партій;
  • механізм повідомлення про виявлення ознак порушення антикорупційної програми, а також конфіденційність таких повідомлень та захист викривачів;
  • норми професійної етики та обов’язки і заборони для працівників;
  • механізми запобігання і врегулювання конфлікту інтересів;
  • обмеження щодо подарунків.

У Законі України «Про освіту» є термін «академічна доброчесність». Згідно статті 72 Закону «Про освіту», – «це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень». Вперше на законодавчому рівні визначаються конкретні обов’язки учасників освітнього процесу щодо її дотримання та види можливих її порушень.

«Порушеннями академічної доброчесності вважаються: академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування, обман, хабарництво, необ’єктивне оцінювання».

Впровадження принципів академічної доброчесності в ТДАТУ – це питання підняття якості вищої освіти та репутації самого ЗВО, підвищення його рейтингу, визнання дипломів університетів на європейському та світовому рівнях, підвищення конкурентоспроможності випускників.

Начальник відділу зв’язку з виробництвом  Віктор Антонович Сингаєвський доповів про результати моніторингових досліджень працевлаштування наших студентів та відстеження розвитку їх кар’єри в період з 2016 по 2019 роки. Віктор Антонович навів дані опитування в якому взяли участь випускники останніх чотирьох років.

Перший проректор Скляр Олександр Григорович проінформував ректорат щодо зустрічі освітянської спільноти з заступником міністра освіти і науки, яка відбулася 31 жовтня у ЗНУ.

З усіх питань, які розглядалися на ректораті, прийнято узгоджені рішення та дано відповідні доручення.

Денис Водоп’янов, начальник РВВ «Агро Таврія»IMG_5008