7З 28 лютого по 1 березня 2020 року в м. Кременець (Тернопільська область) відбувся Міжнародний турнір з армспорту “Кубок Пушкарів”, пам’яті Анатолія та Андрія Пушкарів, заслужених українських тренерів з армрестлінгу. На дводенне дійство з’їхалися близько 200 спортсменів з 6 країн світу (Болгарії, Молдови, Румунії, Швеції, Словаччини та України).

Призовий фонд змагань склав фантастичні 150 тисяч гривень. На турнірі були присутні представники з різних областей України: Волині, Полтавщини, Харківщини, Львівщини, Запорізького краю і не тільки. Жінки та чоловіки змагалися у восьми вагових категоріях для визначення найсильніших рукоборців змагань, а також мали дотримуватись певних правил: до прикладу, якщо в процесі боротьби вийшов розрив захвату, рефері зв’язує руки спортсменів спеціальним ременем, а перед початком сутички суддя має переконатися у правильності положення тулуба спортсменів.

Боротьба в армспорті відбувається за системою – вибування після двох поразок. Тобто, якщо людина перемогла один раз, вона має ще шанс вийти навіть до фіналу. Поєдинок закінчується, коли рука одного з суперників доторкається до подушки або перетинає саму проекцію подушки. Поєдинок може тривати від однієї секунди до шести хвилин.

Як і завжди на змаганнях з армрестлінгу в Україні, серед переможців  був студент нашого навчального закладу, гордість всієї спортивної громади Мелітопольщини, майстер спорту України з армспорту, магістрант 21 групи МБЕК (факультет агротехнологій та екології) Денис Задорожний. У ваговій категорії до 90 кг він зробив золотий дубль, посівши два перших місця (на правій та лівій руках), обігравши 14 чоловік, серед яких були 3 майстри спорту України, 1 майстер спорту міжнародного класу й 1  заслужений майстер спорту. А в абсолютній ваговій категорії Денис виборов “бронзу”, поступившись більш іменитим та важким суперникам.

 Кафедра фізичного виховання і спорту та спортивний клуб “Таврія-Університет” бажає Денису багато нових нагород, медалей і кубків. Ми віримо, що ти в силах всім довести, що ти найсильніший і цілеспрямований. Так нехай завжди ти будеш тільки на вершині п’єдесталу, а шлях до досягнення нових цілей, завжди буде гладким.

Олексій Нестеров, старший викладач

кафедри фізичного виховання і спорту ТДАТУ