Впродовж пандемії дистанційний формат навчання став звичним для викладачів і студентів Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. 

Останній тиждень травня виявився дуже насиченим цікавими заходами, які організувала д.е.н., професор Дар’я Легеза. Викладачі кафедр «Харчові технології та готельно-ресторанна справа» і «Маркетинг» разом зі студентами у форматі телемосту змогли поспілкуватися з фахівцями з Ізраїлю та Узбекистану на тему «Моделі поведінки споживача харчових продуктів» в цих країнах.

На першій відеоконференції Катерина Руденко – керівник програми інновацій та підприємництва Міжнародного навчального центру МАШАВ в Хайфі (Ізраїль) – детально пояснила специфіку споживчих переваг у виборі продуктів, висвітлила інноваційні тенденції у харчуванні в Ізраїлі, відповіла на безліч питань українських студентів та викладачів.

Друга online-зустріч проходила з узбецьким колегою Фарходом Ахроровим – проректором по роботі з молоддю зі Самаркандського сільськогосподарського інституту. Впродовж телемосту Фарход Ахроров дав відповіді на всі питання, що лунали від студентів і викладачів Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. Він розповів про продукти харчування, що традиційно є візитною карткою Узбекистану, а також розкрив чинники, що впливають на формування споживчого кошика. По закінченні віртуальної зустрічі Фарход Ахроров поділився секретами приготування справжнього узбецького плову.

Викладачі кафедри ХТ та ГРС є членами громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло», яка займається вивченням національних гастрономічних традицій. Такий канал комунікації з Ізраїлем і Узбекистаном дозволив віртуально перетнути етнічні кордони для становлення міжкультурного діалогу, отримання нових знань і обміну актуальною інформацією із закордонними фахівцями.

Валентина Жукова, Ірина Бандура;

доценти кафедри ХТ та ГРС