Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного долучився до проєкту «Агенції розвитку Мелітополя» щодо розвитку крафтової продукції.

Активно співпрацюють з агенцією студенти спеціальностей 181«Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» разом з викладачами кафедри ХТ та ГРС та членами громадської організацієї «Інтеркультурне гастрономічне коло». Останні навчальні заходи, які проводились на базі Агенції, як раз були присвячені виробникам крафтової продукції та послуг.

В рамках проєкту «Сервіс промоції для крафтового мікро та малого бізнесу Мелітопольського регіону» була надана актуальна та змістовна інформація, як просувати та позиціонувати власну продукцію на національному та міжнародному ринках.

Нагадаємо, ще влітку «Агенція розвитку Мелітополя» виграла грант за програмою ООН «Відновлення та розбудова світу у Східних областях України».

Як розповіла директор Агенції Ірина Славова, через пандемію COVID-19 багато бізнесу закрилося, не знаючи, як реалізувати себе. Програма ООН надала можливості допомогти малому та середньому бізнесу. Сума проєкту – 498 тис. грн.

Учасниками проєкту можуть стати жителі Мелітополя і Мелітопольського регіону, які займаються виробництвом крафтової продукції. Це можуть бути захисні маски з логотипом у вигляді черешеньки, сир власного приготування, авторські іграшки, пастила, плетені кошики та багато іншого. Тобто, людина повинна виробляти (готувати, вирощувати, створювати) щось вручну в невеликих кількостях і вкладати в це свою душу. Єдина умова – виробник повинен бути вже зареєстрований як фізична особа-підприємець, або бути готовим зареєструватися найближчим часом.

Глобальна мета проєкту – створити єдину діючу онлайн-платформу, на якій будуть зібрані всі місцеві виробники крафта. Передбачається, що вона продовжить своє існування, розвиток і після завершення проєкту, а, можливо, і стане базою для створення асоціації виробників крафтового продукції.

Редакційно-видавничий відділ