Більше десяти років у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного працює Валентина Верхоланцева. Зараз вона доцент кафедри обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика. Кандидат наук, заступник декана, стипендіат Кабінету Міністрів України для молодих вчених та просто життєрадісна дівчина – ось так можна охарактеризувати Валентину.

Валентина Олександрівна дуже добра, чуйна, доброзичлива і завжди готова прийти на допомогу. Все своє тепло та турботу вона віддає студентам. Колеги характеризують Валентину, як розумну, ввічливу, співчутливу, талановиту та креативну молоду людину. Всі справи, за які береться Валентина Олександрівна, виконуються на самому високому рівні. Тому не дивно, що останні два роки вона працює на посаді заступника декана механіко-технологічного факультету.

Окрім роботи зі студентами, Валентині дуже подобається займатися науковою діяльністю. Її завжди захоплювало пізнання нового, проведення досліджень, написання наукових публікацій та диспути на наукові тематики. Ще навчаючись в Університеті, вона завжди брала участь у наукових конференціях, семінарах та роботі наукових гуртків. Однак, окрім заняття наукою їй також подобалось допомагати своїм однокурсникам у навчанні та проведенні досліджень. Тому, після закінчення навчання вона, не вагаючись, вирішила залишитися працювати в Університеті та паралельно займатися науковою діяльністю.

Валентина Олександрівна обрала цікаву тематику своєї наукової діяльності та не припиняла нею займатися, навіть знаходячись у декретній відпустці. За цей час вона закінчила роботу над кандидатською дисертацією та написала чималу кількість наукових статей. Ім’я Валентини та її наукові праці і досягнення відомі далеко за межами нашого Університету у наукових колах. Завдяки кропіткій праці, вона була відзначена Стипендією Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

Колеги і студенти дуже цінують Валентину Олександрівну, як висококваліфікованого фахівця, науковця та чуйну людину. За словами Валентини, вона пишається тим, що свою наукову діяльність почала саме у Таврійському ДАТУ та має змогу працювати саме тут.

Надія Паляничка,
заступник декана механіко-технологічного факультету