30 червня у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного, під керівництвом ректора Володимира Кюрчева, відбулось розширене засідання ректорату. Воно проходило з дотриманням усіх карантинних умов.

Порядок денний складався з наступних питань:

1. Про результати атестації здобувачів вищої освіти в університеті у 2020-2021 н.р.
2. Про підсумки конкурсу «Кращий куратор року» у 2020-2021 н.р.
3. Різне.

На засідання ректорату був запрошений голова ради ветеранів Мелітополя Євген Бабенко. Він подякував ректору та колективу Університету за постійну участь у марафоні пам’яті до Дня перемоги та повсякденну допомогу міській організації ветеранів.

Рада ветеранів Мелітополя прийняла рішення нагородити Володимира Кюрчева за особисту участь в проведенні міського Марафону пам’яті, присвяченому 76 річниці Великої Перемоги. Цей захід щорічно організовується на обласному рівні.

Ректор ТДАТУ Володимир Кюрчев вручив диплом переможцю конкурсу міжнародних студентських робіт у Миколаєві магістру 25 групи спеціальності «Агроінженерія» В’ячеславу Латоші за 2 місце.

Декани факультетів та керівник навчально-наукового інституту загально університетської підготовки доповідали про результати атестації здобувачів вищої освіти в університеті у 2020-2021 н.р. Доповідачі провели аналіз за результатами літньої сесії в розрізі абсолютної успішності та якості навчання студентів.

За результатами аналізу було наголошено на основних факторах, які впливають на якість освіти: вдосконалення завдань за теоретичним курсом навчальних дисциплін та домашнього завдання; систематизація послідовності виконання розділів кваліфікаційного проєкту. Більше приділяти увагу на проблеми, які ставляться перед студентами роботодавцями тощо.

Помічник ректора з ОВР Ігор Грицаєнко доповів про підсумки конкурсу «Кращий куратор року» у 2020-2021 н.р. Конкурс проводиться за ініціативи Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти (НМЦ) МОН України. Підставою для проведення Конкурсу в університеті є ряд рішень Вченої ради та ректорату університету.

Конкурс проводиться з метою розвитку інтересу викладачів до поглиблення знань з педагогіки, психології, вдосконалення їх педагогічної майстерності; вдосконалення та активізації роботи кураторів груп; підвищення ролі, престижності і мотивації кураторської діяльності.

Основним завданням Конкурсу є аналіз і оцінка роботи куратора, виявлення і розповсюдження кращого досвіду роботи кураторів в університеті. Університетський Конкурс є складовою аналогічного всеукраїнського Конкурсу.

Конкурс у ТДАТУ проводиться у три етапи: перший – відбірковий кафедральний, серед кураторів кафедр, як інформаційний звіт про роботу куратора на засіданнях кафедр факультетів; другий – факультетський, за участі переможців першого етапу, кращих кураторів кафедр факультету; третій – заключний, за участі кращих кураторів факультетів, переможців другого етапу.

Оцінка роботи куратора здійснюється за наступними основними показниками: успішність і відвідування занять студентами групи; проведення кураторських годин: зміст; участь студентів групи в олімпіадах, конференціях, тематичних конкурсах різних рівнів; участь студентів групи в масових заходах факультету та університету; участь студентів групи в профорієнтаційних заходах; залучення студентів до наукової роботи, участі у спортивних секцій, художній самодіяльності; робота студентського самоврядування; робота зі студентами групи в гуртожитку; підтримка зв’язку (у разі необхідності) з батьками студентів; представлення студентів групи до заохочень або стягнень тощо.

За результатами факультетських етапів Конкурсу учасниками університетського фіналу були визначені:

– Тетяна Чорна (Механіко-технологічний ф-т, кафедра Машиновикористання в землеробстві, гр. 21 АІ);
– Діна Нестерчук (ф-т Енергетики та комп’ютерних технологій, кафедра Електротехніки і електромеханіки ім. проф. В.В. Овчарова, гр. 21 ЕЕ);
– Інна Якушева (ф-т Економіки та бізнесу, кафедра Фінанси, банківська справа та страхування, гр. 31 ФБ);
– Зоя Білоусова (ф-т Агротехнологій та екології, кафедра Рослинництво імені професора В.В. Калитки, гр. 21-22 АГ).

Переможці Конкурсу отримали дипломи ректора, серед них: Діна Нестерчук (І місце), Зоя Білоусова (ІІ місце), Інна Якушева (ІІІ місце).

Наприкінці засідання ректорату ректор Володимир Кюрчев від імені дружнього колективу Таврійського ДАТУ подякував завідувачам двох кафедр, у яких сьогодні закінчуються терміни перебування на посаді завідувачів кафедри.

28 років кафедру електроенергетики та автоматизації очолював доктор наук, професор Володимир Діордієв, більше 13 років керувала кафедрою суспільно-гуманітарних наук доцент Оксана Максимець. Володимир Трифонович та Оксана Миколаївна подякували ректору та колективу рідного Університету за постійну підтримку у роботі. Вони залишаються працювати у ТДАТУ на посадах викладачів цих кафедр.

З усіх питань, розглянутих на засіданні ректорату прийнято узгоджені рішення та дано відповідні доручення.

Редакційно-видавничий відділ