Науковці ТДАТУ, з часу створення Малої академії наук, беруть активну участь у її роботі в якості керівників гуртків та членів журі на місцевому й обласному рівнях. Учні Мелітопольської МАН під керівництвом наших науковців на обласних етапах конкурсів МАН постійно посідають призові місця.

У цьому році, у рамках П’ятої обласної Літньої школи, обдарована учнівська молодь Запорізькій області завітала до Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Крім того, для учнівської молоді Запорізької області, науковці ТДАТУ підготували та дистанційно провели 12 науково-популярних лекцій, присвячених результатам, проблемам та перспективам наукових досліджень: математиці (ас. Лариса Халанчук), історії (к.і.н. Володимир Михайов), економіці (д.е.н. Сергій Кальченко, к.е.н. Сергій Косторной), ІТ-технологіях (ас. Ганна Гешева), харчових технологіях (д.т.н. Олеся Прісс, к.т.н., Віра Тарасенко, ас. Олена Федосова), нанотехнологіях (к.т.н. Альона Дяденчук), екології (к.с-.г.н. Вікторія Скиба) та енергетиці (д.т.н. Ольга Лисенко, к.т.н. Вадим Попрядухін). Директор Літньої школи МАН-2021 О. Шелегеда надіслала нашим науковцям подяки від Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА з великою вдячністю і надією на подальшу плідну співпрацю.

Науково-дослідна частина