15366618805b9799782027c_5b979952f12dd8.73085714Кафедра «Харчові технології та готельно-ресторанна справа» активно співпрацює і знайомить своїх студентів з керівниками успішних підприємств харчової промисловості й потенційними роботодавцями. За ініціативи завідувача кафедри доктора технічних наук, професора Олесі Прісс проводяться інтерактивні зустрічі студентів з представниками бізнес-структур, на яких молодь може поринути в атмосферу майбутньої професії.

Нещодавно на базі ТДАТУ відбулася зустріч студентів спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» та «Маркетинг» з відомим запорізьким підприємцем і громадським діячем, співвласником і директором пекарні “Урожай”, керівником проекту «Купуй запорізьке», засновником «Майстерні пончиків» Олексієм Пучковим.

Для студентів та викладачів ТДАТУ Олексій Володимирович провів екскурс в історію Українсько-іспанського товариства «Урожай», яке було засноване в 1995 році. Підприємець розповів, як і з чого все починалося, з якими складнощами довелось зіткнутися. Небагатьом хлібопекарням вдалося вистояти впродовж непростих двох десятиріч і витримати жорстку конкуренцію. З сотні приватних хлібопекарських підприємств, які працювали свого часу в Запорізькому регіоні, до сьогодні дожили лише шість. Одне з них – ТОВ «Урожай».

Для досягнення успіху та утримання лідерських позицій необхідно випускати високоякісну продукцію. Це можливо при експлуатації нового сучасного обладнання.   Інвестиції в якість своєї продукції дозволили ТОВ «Урожай» за 23 роки заробити собі добре ім’я, сформувати довіру до бренду.  Головна складова успіху хлібопекарні – це кадри. Залучення грамотних фахівців стало запорукою вдалої динаміки роботи підприємства.

Сьогодні хлібопекарня виробляє більше сорока найменувань продукції. Завдяки якості і широкого асортименту, вона неодноразово отримувала високі оцінки експертів всеукраїнських конкурсів та виставок. Задоволені хлібобулочними виробами і споживачі.

Олексій Пучков розповів студентам і про свій останній вдалий проект – «Майстерню пончиків», ідею створення якого він виношував багато років. На сьогодні це дуже затребуваний напрямок – «стріт-фуд». В промислових об’ємах пончики немає сенсу виробляти, оскільки їх люди сприймають як свіжеспечений гарячий продукт, спожитий на місці. Разом зі своєю командою Олексій розробив унікальну суміш для пончиків, яка технологічно зручна для виробництва.

Своїм прикладом Олексій Пучков доводить майбутнім технологам і маркетологам, що глибокі знання, завзятість і цілеспрямованість допомагають досягти успіху в професійній сфері. Ця інтерактивна зустріч стала  цікавою та корисною. Зворотній зв’язок з представниками переробних галузей – найкращий спосіб мотивації студентів поглиблювати свої знання для майбутнього професійного успіху.