У мелітопольської молоді є унікальна можливість зануритися у світ харчових технологій та ресторанної сфери, долучитися до захоплюючого навчального процесу разом з професіональною командою викладачів Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

У лабораторії «Навчальне кафе» кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи учні Мелітопольського ліцею № 5 навчалися робити крафтові розписні пряники ручної роботи. Діти дуже старалися, бо готували подарункові смаколики для своїх батьків до Дня святого Миколая.

Впродовж майстер-класу ліцеїсти ознайомилися з технологією приготування тіста для святкових імбирних пряників, узнали секрети виробництва айсингу і техніку розпису сувенірного печива. Вихованці ліцею були у захваті від власноручного виготовлення королівської глазурі, декоративного оформлення смаколиків, збірки дизайнерських подарункових коробок.

Було дуже приємно бачити щасливі обличчя наших майбутніх абітурієнтів, такі моменти завжди надихають відкривати для них щось нове і цікаве.

Валентина Жукова, к.с-г.н., старший викладач кафедри

харчових технологій та готельно-ресторанної справи