Метою навчальної дисципліни «Проектування готелів та ресторанів» для студентів зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітнього ступеню «Бакалавр» є підготовка висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців для проектної діяльності при модернізації і створенні нових об’єктів готельно-ресторанної галузі.
Завданням дисципліни є:
- Ознайомлення з нормативною базою для проектування закладів гостинності;
- Вивчення типів споруд та їх елементів;
- Вивчення типів і вимог до об’єктів сфери гостинності;
- Отримання компетенцій з обґрунтування місця розміщення і потреби у будівництві або реконструкції об’єкта.
- Вивчення методик проектування місць колективного проживання і харчування з визначенням площ приміщень, кількості обслуговуючого персоналу та витрати ресурсів;
- Ознайомлення з методиками проектування інженерних мереж.
- Освітній портал ТДАТУ http://op.tsatu.edu.ua/login/index.php
- Стандарт вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
- Конспект лекцій з курсу «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства» / укладачі Терешкін О. Г., Балацька Н. Ю. – Електрон. дані. – Х. : ХДУХТ, 2016
- Наукова бібліотека ТДАТУ, методичні матеріали та електронні ресурси кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика.
- Інформаційно-пошукова правова система «Нормативні акти України (НАУ)»
- Портал «Украина строительная: строительные компании Украины, строительные стандарты: ДБН ГОСТ ДСТУ»
- Сайт кафедри ОПХВ ім. проф. Ф.Ю. Ялпачика. http://www.tsatu.edu.ua/ophv/
СИЛАБУС з навчальної дисципліни «ПРОЕКТУВАННЯ ГОТЕЛІВ ТА РЕСТОРАНІВ»