Студенти спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» напередодні Міжнародного Дня студентів взяли участь у VII Всеукраїнській науково-технічній конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2020 року.

В складних умовах пандемії коронавірусу захід проводився в online-режимі. Завдяки такому режиму комунікації вдалося зібратися разом викладачам кафедри харчових технологій та готольно-ресторанної справи, студентам 1-4 курсів, а також магістрам 1 і 2 року навчання.

Конференція для магістрантів і студентів проводиться щорічно з метою стимулювання наукової творчості молоді в сфері харчових технологій та готельно-ресторанної справи. Доповіді були присвячені охопила ключовим напрямкам інноваційних технологій у цій сфері.

Жвавий інтерес і бурхливе обговорення учасниками відеоконференції викликали доповіді, які були присвячені технологіям підвищення біологічної та харчової цінності продукції, застосуванню натуральних біопрепаратів для подовження терміну зберігання плодів, збереження їх якості.

Отже, VII Всеукраїнська студентська конференція традиційно підбила підсумки науково-дослідної роботи студентів в 2019-2020 навчальному році. На цьому заході були визначені подальші напрямки розвитку наукової роботи на кафедрі ХТ та ГРС з актуальних питань в області харчових технологій та індустрії гостинності.

За підсумками роботи науково-технічної конференції буде видано збірник тез доповідей студентів та магістрантів.

Валентина Жукова,
доцент кафедри ХТ та ГРС