13 жовтня університет другий рік поспіль святкував День Українського козацтва та День захисника України, в свою чергу механіко-технологічний факультет теж вирішив привітати бравих хлопців, і провести для них розважальну програму під назвою «Козацькі забави», в якій могли взяти участь абсолютно всі бажаючі.

У цій програмі ведучі Анастасія Сільська, Лілія Пінжаева, Лілія Кисельова і Валерія Марченко перевіряли, чи дійсно наші хлопці гідні називати себе козаками. Для початку студентам задавалися питання про козацтво, на які вони відповідали з великою цікавістю, а хто правильно відповідав, отримували приємні подарунки.

Так само дівчата не забули перевірити хлопців і на хазяйновитість, влаштувавши їм конкурс «Як козаки господарювали», у якому хлопцям потрібно було на швидкість чистити картоплю. Переможцем конкурсу став Сергій Кислий, довівши, що хлопці вміють не тільки Батьківщину захищати, а й не залишатися голодними у важких ситуаціях.

Далі хлопців перевіряли на витривалість у конкурсі «Витримка і сила», де їм довелося тримати на витягнутій руці стільці. Боротьба була жорсткою, здаватися не хотів ніхто, усі боролися до останнього, але в кінцевому підсумку ніхто не встояв з Олексієм Сапуновим, якому і дісталася заслужена перемога.

У перерві, поки студентам дали час відпочити і запастися силами до наступних змагань, декан механіко-технологічного факультету Кюрчев Сергій Володимирович звернувся до студентів із привітальними словами, побажав сили, наснаги, мужності, витримки і успіхів у нелегкому навчанні. Підбадьорившись приємними словами від такої поважної людини, хлопці із великим ентузіазмом кинулися доводити, що гідні називатися захисниками і козаками.

Наступним конкурсом була «Гусениця» – конкурс на командний дух, у якому хлопці повинні були розділитися на дві команди. Перший гравець повинен в повному присіді пройти від старту до прапорця фінішу, повернутися, закріпити за собою наступного учасника команди і в такому ж темпі попрямувати до фінішу, потім назад, закріпити третього, і так до останнього учасника. Але і це не зупинило хлопців, вони з легкістю подолали цю перешкоду, за що були так само нагороджені.

Останній конкурс «Армреслінг» проходив у три етапи, і здавалося б переможець був уже в кінці визначений, але дівчата не готові були так швидко віддати переможцю Олександру Скрипченко його титул, і поставили проти нього ще одного суперника, вигравши якого Олександр би став чемпіоном.

Суперником юного хлопця став декан факультету!!! Звичайно ж, у такому поєдинку проти сильного суперника не встояв і Саша, але це не завадило йому отримати бурхливі оплески студентів та призи.

Хлопців привітала голова студентської ради МТФ Пінжаева Лілія та прочитала прекрасний вірш, Олександр Онисько заспівав пісню «Я України син». А ми вкотре переконалися, що жіноча стать в надійних руках, а Батьківщина може пишатися такими козаками.

Студентська рада МТФ

Фото Ганни Бовкун