11-12 червня в ТДАТУ відбулося спільне засідання Ради деканів та підкомісій зі спеціальностей 201 «Агрономія», 202 «Захист та карантин рослин» та 203 «Садівництво та виноградарство». Мета цієї події – розгляд таких питань, як співробітництво керівників структурних підрозділів ВНЗ для вирішення завдань пов’язаних з сучасним станом аграрної освіти в Україні.

Під керівництвом завідувача кабінетом методичного супроводу природничо-екологічної підготовки та агрономії «НМЦ «Агроосвіта» Малинки Л.В. у заході взяли участь представники з різних куточків України, а саме з аграрних університетів Миколаїва, Херсона, Вінниці, Умані, Одеси, Полтави, Харкова, Білої Церкви, Сум, Кам’янець – Подільського, Житомира.

Перший етап засідання мав ознайомчий характер, тому відбувався на базі ТДАТУ. У вітальному слові ректор ТДАТУ Кюрчев В.М. окреслив основні завдання університету, наголосив на важливості співпраці з представниками інших навчальних закладів для обміну досвідом та порушив питання пов’язані з аграрною освітою загалом. Більш детальну інформацію та презентації надали проректор з НПР – Ломейко О.П. та директор Інституту підвищення кваліфікації Подшивалов Г.В. Представлені презентації, присвячені дуальній системі навчання та досвіду співпраці з міжнародним проектом технічної допомоги бізнес-розвитку плодівництва, допомогли гостям скласти враження про досягнення ТДАТУ у співробітництві не лише з місцевими підприємствами, а й участі у закордонних програмах.

Крім цього, гостям провели екскурсію корпусами та музеєм ТДАТУ. Більше про наш університет вони дізналися при знайомстві з мікробіологічною лабораторією ТДАТУ та навчально-дослідним полігоном у с. Нове. Була надана можливість відвідати екскурсію до Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. М.Ф. Сидоренка ІС НААН.

12 червня у селищі Кирилівка розпочався другий етап засідання Ради деканів та підкомісій зі спеціальностей  «Агрономія», «Захист та карантин рослин» та «Садівництво та виноградарство». Декан агрономічного факультету Вінницького НАУ представив результати конкурсу наукових робіт зі спеціальностей агрономічного напряму. Також, було обговорено результати Олімпіади зі спеціальності «Ґрунтознавство», яка проводилась на базі Харківського НАУ ім. В.В. Докучаєва, спеціальностей 203 «Садівництво та виноградарство» та 201 «Агрономія»,  які проводились  на базі Уманського НУС та Миколаївського НАУ відповідно. Крім цього про стан практичної підготовки та проведення навчальних практик за спеціальностями 201 «Агрономія», 202 «Захист та карантин рослин», 203 «Садівництво та виноградарство»  доповіли представники Харківського НАУ, НУБіП України та Одеського ДАУ.

Учасниками було представлено проекти стандарту ОС «доктор філософії» за спеціальностями «Агрономія», «Садівництво та виноградарство», «Захист та карантин рослин».

Необхідно зазначити, що всі учасники засідання набули нового досвіду, який вони зможуть використати у своїй роботі, а також познайомились зі здобутками ТДАТУ на ниві аграрної освіти України.