Центр професійної підготовки при Інституті підвищення кваліфікації ТДАТУ був створений з метою підвищення рівня практичної підготовки вищої освіти. Студенти оволодівають основною навчальною спеціальністю і паралельно проходять навчання за робітничими професіями, отримуючи диплом кваліфікованого робітника.

Цього тижня у ТДАТУ було придбано вулики для тих, хто навчається за цією професією. Тепер студенти зможуть на практиці навчитися доглядати за бджолами та на власні очі побачити як ці комахи збирають нектар та роблять мед. 

З цього року перелік ліцензованих професій ТДАТУ було розширено за рахунок відкриття професії 6123 «Бджоляр». Згідно з Державним стандартом загальний термін навчання складе 21 тиждень (6 місяців). Слухачі вивчають догляд за бджолами, правила і порядок виконання основних операцій, отримують практичні навички створення комфортних умов для розвитку бджолиної сім’ї і захисту від хвороб і шкідників.

Вартість навчання для студентів ТДАТУ будь-якої спеціальності встановлено 700 гривень і 3500 гривень для сторонніх осіб (не студентів ТДАТУ) при кількості 20 слухачів у групі.

З питань навчання за робітничою професією 6123 «Бджоляр» у ТДАТУ звертатись за телефоном: 068 068 85 18 Колодій Олександр Сергійович або 097 066 91 20 Олексієнко Вадим Олександрович.

Прес-служба ТДАТУ