19-22 листопада 2018 року на кафедрі іноземних мов Таврійського державного агротехнологічного університету відбулись секційні засідання у рамках Всеукраїнської науково-технічної конференції магістрантів і студентів за підсумками наукових досліджень 2018 року, присвяченої 80-річчю Запорізької області. Студенти та магістранти університету представили результати власних досліджень англійською мовою, що охоплювали широкий спектр актуальних проблем сучасності.

В рамках роботи конференції працювали 3 секції англійської мови за науковими напрямками:

  1. Суспільство.
  2. Економіка.
  3. Технології та інновації.

Засідання пройшли на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусій та диспутів з поміркованою полемікою та великим зацікавленням студентської молоді. У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні, піднімалися актуальні питання проблем розвитку інформаційних технологій, екології, харчової промисловості, сільського господарства. Також обговорювались важливі для сучасного суспільства питання мови, ввічливості, тайм-менеджменту, трудової міграції, пожежної безпеки тощо. Студенти продемонстрували високий рівень володіння іноземною мовою, а також глибокі знання матеріалів дослідження.

Доповіді студентів супроводжувались презентаціями, що показали високий рівень майстерності доповідачів та відіграли важливу роль у візуалізації отриманих результатів. Кожен учасник висвітлював власне бачення щодо існуючих проблем та висловлював свої пропозиції і думки для удосконалення обраного напряму. Особливої уваги заслуговує той факт, що опоненти та гості конференції брали активну участь в обговоренні, ставили багато запитань доповідачам, що ще раз доводить важливість наукової діяльності серед молоді, адже обговорення сприяє всебічному висвітленню тієї чи іншої проблематики.

Серед найкращих доповідей було відзначено:

Секція «Суспільство», 19 листопада: Краєва Олександра, група 21 MK, Вичурова Анастасія, група 31 ФБ, Радолова Олеся, група 31 OO, Волкова Ілона, група 31 EE, Бріцин Антон, група 11 МБMK, Нідялко Андрій 21, ЦБ.

Секція «Економіка», 20 листопада: Дубініна Вікторія, група 11 МБ ПТ , Дмитров Олег, група 31 ФБ, Дударєва Анастасія, група 21  МК, Комарова Карина, група 21 ФБ , Пшенична Анна, група 21 EM

Секція «Технології та інновації», 21 листопада: Костенко Віктор, група 31 КН, Коваль Євген, група 21 АГ, Найдьонов Олексій, група 21 АГ, Костандов Тимур, група 21 ГМ, Фесенко Олег,  група 11 СКН

Було також відзначено студентів, які взяли активну участь в обговоренні доповідей. Серед них Вичурова Анастасія, 31 ФБ, Щербаков Кирило, 31 ОО, Комарова Карина, 21 ФБ, Костенко Віктор 31 КН, Івова Наталя, 41 ОП, Коваль Євген, 21 АГ, Фесенко Олег, 11 СКН.

Крім того, у перший день конференції було проведено вже традиційну постер-сесію, під час якої студенти представляли результати досліджень у вигляді постерів. До розгляду було представлено 13 власних креативних розробок. Учасники жваво обговорювали роботи, що було представлено до захисту. Слід відзначити нестандартне мислення та творчий підхід молодих науковців до вирішення актуальних питань сьогодення.

Секційні засідання відбулися на високому організаційному та науковому рівні та послугували плідним підґрунтям для обміну думками щодо широкого кола проблем. Участь молодих науковців у конференції англійською мовою свідчить про їх розуміння значного потенціалу, якого надає сучасному фахівцю володіння іноземними мовами. У цілому, результати конференції показали зацікавленість студентів у науковій діяльності, небайдужість до обраної професії, бажання поглиблювати свої знання з іноземної мови і, безперечно, сприятиме підвищенню якості професійної підготовки, що забезпечить в майбутньому їх конкурентоспроможність на ринку праці. Результати досліджень будуть опубліковані у збірнику матеріалів тез доповідей учасників конференції.

Кафедра іноземних мов вітає переможців та щиро дякує всім учасникам конференції та їх консультантам з мови за плідну роботу, високий рівень підготовки та вагомий внесок у науково-дослідницьку діяльність студентської молоді.

Матеріал надано: каф. іноземних мов

Жукова Т.В., ст. викл.;Супрун О.М., викл.;

Лемещенко-Лагода В.В., викл.-стажист