DSC_0026 (1)Кураторська  година на кафедрі бізнес-консалтингу та міжнародного туризму, факультету Економіки та бізнесу, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного пройшла надзвичайно творчо та креативно. Все це завдяки візиту представника громадської організації Запорізького обласного представництва “Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні” та лідера ГО “Україно-білоруське культурно-освітне товариство “Сузір’я” Наталі Юріївни Бернаги.

Для студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» Наталя Юріївна провела майстер-клас, презентувала технологію виготовлення ляльок-мотанок та символічних оберегів, які вважаються символами свят слов’янських народів. З давніх давен саме ляльки були пов’язані з народними обрядами та ритуалами, виготовлялися до певних дат і подій та з різних приводів (весілля, посухи, народження, хвороби тощо), а також вироблялись матусями для маленьких дітей з метою забавки або їх заспокоєння та відволікання.

Під час майстер-класу студенти дізналися про технології виготовлення ляльок-зерновушек, ляльок-берегинь та ляльок-мотанок. Власноруч кожен учасник майстер-класу виготовив ляльку-мотанку «Зайчик на пальчик».

Студенти і викладачі кафедри бізнес-консалтингу та міжнародного туризму дуже вдячні Наталі Юріївні за приємну зустріч, знання та навички в народному промислі. Дякуємо за співпрацю та чекаємо на нові, цікаві зустрічі.

За матеріалами: ФЕБ