Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного плідно співпрацює з місцевими аграріями. Вже багато років наш ЗВО проводить науково-дослідну роботі разом з ТОВ «ВКФ «Мелітопольська черешня».

На базі кафедр харчових технологій та готельно-ресторанної справи та плодоовочівництва, виноградарства та біохмії ПВБ триває черговий етап науково-дослідної роботи студентського наукового гуртка за темою «Адаптованість сортів кісточкових культур до вирощування в умовах Південного Степу України та придатність їх плодів до первинної переробки».

Спільна діяльність щодо здійснення наукових досліджень у галузі дослідження сортів, первинної обробки та зберігання плодової продукції дає можливість інтегрувати знання та навички студентів спеціальностей «Садівництво та виноградарство», «Агрономія», «Харчові технології» у спільні творчі наукові дослідження.

Співпраця з провідними господарствами, такими як ТОВ «ВКФ «Мелітопольська черешня» дає можливість не тільки обмінюватись сучасною науково-технічною інформацією у системі агровиробник-викладач ЗВО, а й проводити спільні дослідження. За останні роки поширилась практика що до збільшення попиту проходження виробничої практики студентів у межах ТОВ «ВКФ «Мелітопольська черешня». Це підприємство входить до переліку тих, що підтримують дуальне навчання та входять до пілотного проекту МОН. У березні-травні 2020 року викладачі кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії пройшли стажування та підвищення кваліфікації під керівництвом директора ТОВ «ВКФ «Мелітопольська черешня» Івана Гринцива.

Науковцями кафедр факультету АТЕ – Мариною Сердюк, Іриною Івановою та Аллою Кошубою разом зі студентською спільнотою триває період закладання дослідів що до вивчення придатності плодів черешні, вишні, дюків до довготривалого зберігання та виробництва продуктів переробки за оновленою рецептурою.

Факультет агротехнологій та екології