Студенти 21 групи спеціальності «Екологія» провели практичне заняття дисципліни «Загальна екологія з основами неоекології». Проходило воно в незвичному форматі, так як тема заняття була: «Вивчення і оцінка основних показників популяції», місцем проведення став міський парк культури і відпочинку імені Горького.

В умовах польового досліду здобувачі вищої освіти провели облік чисельності угруповань птахів в осінньо-зимовий період у міському парку. Під час досліджень студентами було апробовано метод обліку птахів на лінійному трансекту на необмеженій смузі з подальшим роздільним обрахунком показників щільності за відстанню їх виявлення.

Парк, який закладений ще у 20-х роках минулого сторіччя, розташований на важливому міграційному шляху птахів, що відображається на динаміці їх видового різноманіття протягом року. За умов відкритого степу з домінуванням агроландшафтів, міський парк є островцем лісистості, який має важливе загально-екологічне та природоохоронне значення, як рефугіуми у трансформованій біоті, осередком високого видового різноманіття птахів, в тому числі рідкісних видів.

Редакційно-видавничий відділ,
за матеріалами кафедри геоекології і землеустрою