24 листопада в онлайн-форматі з використанням платформи ZOOM, кафедрами «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика» і «Харчових технологій та готельно-ресторанної справи» ТДАТУ була організована та проведена міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв».

До оргкомітету конференції було надіслано більше ста тез-доповідей від учасників із 28 ЗВО (Україна, Угорщина, США).

Конференція була присвячена розгляду актуальних питань щодо визначення проблем та перспектив розвитку обладнання харчових виробництв, удосконалення процесів і технологій переробки сільськогосподарської сировини в умовах розвитку сучасного суспільства та інноваційних підходів та креативних рішень у формуванні технічного оснащення підприємств готельно-ресторанної індустрії.

Учасники конференції відзначили актуальність, ґрунтовність, наукове та практичне значення, а також високу якість та глибину досліджень, що проводяться в межах наукових шкіл.

За результатами інтернет-конференції сформовано збірник матеріалів конференції, який розрахований на наукових та практичних працівників, викладачів вищої школи, аспірантів, магістрантів та студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку фахівців для харчової та переробної промисловості, торгівлі, ресторанного, готельного та туристичного господарств.

Проведення конференції дало можливість встановити та закріпити зв’язки зі спорідненими ЗВО. Оргкомітет висловлює щиру подяку всім учасникам конференції та сподівається на подальшу плідну співпрацю в науковій та науково-дослідній діяльності.

Кирило Самойчук,
завідувач кафедри ОПХВ ім. професора Ф.Ю.Ялпачика