photo_2018-10-12_18-20-31Напередодні Всесвітнього дня яйця, який щороку святкується у другу п’ятницю жовтня, культурно-масовий сектор студентської ради ФЕБ вирішив всіх потішити веселими конкурсами та смачними стравами. На великій перерві студенти з ентузіазмом взяли участь у дотепних заходах, таких як, наприклад, традиційний розіграш з вгадуванням вареного яйця серед сирих або перевірка свого везіння стуканням обраного яйця об лоба. Також, студенти охоче розмальовували «яйце бажань», на якому писали номери своїх груп та висловлювали словами свою любов до факультету.

На додачу, члени культурно-масового сектору власноруч приготували різноманітні страви з яйця, якими усіх пригощали. Задоволені студенти з радістю куштували та нахвалювали дівчат, зусиллями яких велика перерва пройшла набагато яскравіше ніж звичайно.

А зараз пропонуємо вашій увазі кілька фактів з приводу свята! Ви знали, що країна, яка найбільше споживає яйця – Японія? Так, кожен японець в середньому з’їдає одне яйце на день!

Ми ще впевненні, що ви навряд чи готували страусине яйце, яке у 24 рази більше курячого, але якщо надумаєте його зварити, то вам знадобиться майже 2 години.

А ще ви певно не знали, що існує така фобія, як страх яєць, та взагалі предметів овальної форми, – овофобія. До речі, такий специфічний страх був у відомого кінорежисера Альфреда Хічкока. Коли офіціант подавав йому куряче яйце, то Альфред дуже нервував.

Дякуємо членам культурно-масового сектору за організацію заходу й наповнення студентського життя яскравими барвами!

          Плясецька Вікторія,

    голова інформаційного сектору студентської ради ФЕБ