З 22 по 26 квітня (четвер-понеділок) з 10:00 до 15:00 у Запорізькому обласному центру молоді у режимі онлайн відбудеться 5-ти денний інтенсивний безкоштовний навчальний курс з волонтерського менеджменту для волонтерів із Запоріжжя, Мелітополя та Бердянськав рамках проєкту громадської організації «СВОІ» в партнерстві з Запорізьким обласним центром молоді – «Спільнота Волонтерів Об’єднаних Ідеєю – СВОІ люди».

П’ятиденний інтенсивний безкоштовний навчальний курс з волонтерського менеджменту для волонтерів із Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська спрямований на надання учасникам навичок та знань з питань адвокації, управління проектами та управління кризовими ситуаціями щодо пом’якшення наслідків COVID-19.

Буде відбрано тридцять активних учасників, які будуть зараховані до інтенсивного курсу (14 із Запоріжжя та 8 із Мелітополя та 8 із Бердянська). Науково-педагогічні робітники Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного вже реєструються на участь у навчальному курсі.

Програма інтенсивного навчального курсу з волонтерського менеджменту для волонтерів із Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська включає:

– лекції з основ волонтерської діяльності, громадського, державного секторів та бізнесу: їхні роль та обов’язки, правовий аспект волонтерства, успішні випадки волонтерських проектів в Україні;
– лекції з управління проектами, розбудови команди, співпраці з бізнесом, збору коштів, краудфандингу;
– лекції з управління волонтерською діяльністю, роботи з вразливими групами, спілкування у кризових ситуаціях;
– лекції з адвокації: структура та інструменти, адвокація в ЗМІ, співпраця з місцевою владою;
– неформальні зустрічі з представниками соціально відповідального бізнесу та місцевої влади.

За результатами інтенсивного курсу буде відібрано 6 найкращих ідей щодо підвищення соціальної згуртованості та пом’якшення наслідків пандемії, за які учасники матимуть змогу отримати мікро-грант в розмірі 10 тисяч гривень для їх подальшого втілення.

Проєкт “СВОІ люди” реалізується громадською організацією “СВОІ” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Подія відбудеться із дотриманням усіх карантинних обмежень. Відвідувачі зобов’язуються дотримуватись дистанції у 1,5 метри один від одного (відповідно до посадкових місць), дезінфікувати руки антисептиком та носити засіб індивідуального захисту – захисну маску.
Організаторами заходу буде забезпечена перевірка температури тіла відвідувачів та наявність антисептичних засобів у вільному доступі.

Коли: 22-26 квітня, з 10:00 до 15:00.

Місце проведення онлайн-трансляції: Запорізький обласний центр молоді (ЗОЦМ), вул. Патріотична, 49.

Поспілкуватися із командою ГО «СВОІ» та дізнатися більше про проєкт «Спільнота Волонтерів Об’єднаних Ідеєю – СВОІ люди» можна на сторінках організації у соціальних мережах: фейсбуці, інстаграмі та телеграмі.

За довідками звертатисья за телефоном: +38(066)464-81-82 (Ольга Журавльова, менеджер з комунікацій).

Редакційно-видавничий відділ