22 квітня до Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного з дружнім візитом завітала делегація з Туреччини. Генерального менеджера сільськогосподарського кооперативу Aje Gmbh Turkiye Серкан Кумбул та директора ООО «Укрест» Месут Єрк зустрічали проректор з наукової роботи, д.с.-г.н., професор Оксана Єременко та декан Механіко-технологічного факультету, д.т.н., професор Сергій Кюрчев.

Питання зміни клімату, які мають негативний вплив на продуктивність та якість продукції рослинництва, спонукають аграріїв і науковців усього світу до об’єднання для вирішення продовольчої проблеми. У цьому напрямку були намічені плани подальшої тісної співпраці.

Під час екскурсії гості ознайомилися з послугами що надає лабораторія моніторингу якості ґрунтів та продукції рослинництва. Вони були задоволені матеріально-технічною базою університету, наявністю кваліфікованих фахівців та можливостями проведення на високому рівні наукових досліджень в агрономії. Співробітниками кафедри рослинництва імені професора В.В. Калитки було представлено напрями плідної співпраці з аграріями Запорізької області та науковцями України.

Дякуємо нашим гостям за дружній візит та сподіваємося на плідну співпрацю.

Оксана Єременко,
д.с.-г.н., професор, проректор з наукової роботи