В рамках реалізації Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, у співпраці з Таврійським державним агротехнологічним університетом, 2 листопада 2016 року для студентів спеціальності «Харчові технології та інженерія» була проведена професійна екскурсія з метою ознайомлення з роботою переробних підприємств Каховського району та м. Каховки, а саме Виноробне господарство ім. Князя П.М. Трубецького та ПрАТ «Чумак».

Свою екскурсію студенти розпочали з відвідування виноробного господарства ім. князя П. М. Трубецького. Це старовинне виноробне підприємство, яке з початку свого існування виготовляє винну продукцію за традиційними технологіями.         Екскурсовод ознайомив студентів з переробкою винограду, перетворенням його в вино і наступним зберіганням. Процес переробки винограду, не був показаний, так як збір його було вже завершено, проте відвідали винні підвали для витримки і зберігання вин, почули історію виникнення підприємства і пройшлися історичними місцями заводу.         Наостанок  поїздки студенти відвідали ПрАТ «Чумак» – компанію національного рівня, одну з найбільших підприємств в Україні. Основна діяльність компанії – виробництво продуктів харчування – кетчупи, соуси, майонези, томатна паста, соки, соняшникова олія, консервовані овочі та макаронні вироби.

Грицай О.М. цікаво розповіла про історію створення ПрАТ «Чумак», основні напрямки діяльності підприємства, його професійну структуру. На експорт компанія відправляє до 20% продукції (країни-імпортери: Білорусь, Естонія, Молдова, Казахстан, Узбекистан, Ізраїль, Німеччина, Італія, Іспанія, Непал, США).

З виробничим процесом на підприємстві учасників екскурсії детально ознайомив майстер зміни Савченко А.В. Студенти мали можливість спостерігати за роботою укладальників-пакувальників, укладальників продуктів консервування, сортувальників у виробництві харчових продуктів, водіями навантажувачів ін.

Екскурсія вийшла пізнавальною та цікаво. Адже вона дала можливість студентам побачити наживо як працюють переробні підприємства та зрозуміти, продукція якої якості йде на переробку сировини для подальшого виготовлення кінцевого продукту.

Директор ІПОД Подшивалов Г.В.