• en 
    • uk 
  •  
  •  
  •  
  •  
Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
  • Про кафедру
    • Сторінка завідуючого
    • Положення про кафедру
    • Історія кафедри
      • Ялпачик Федір Юхимович
    • Контакти кафедри Обладнання переробних і харчових виробництв
    • Професійна орієнтація
    • Фотогалерея
  • Новини
  • Склад кафедри
  • Навчання
    • ДИСЦИПЛІНИ
      • ОБОВ’ЯЗКОВІ
      • ЗА ВИБОРОМ СТУДЕНТА
    • Неформальная освіта
    • Матеріал для підготовки до ДКЕ
    • Розклад занять
    • Графік консультацій
    • Посібники та підручники
    • Конспекти лекцій та практикуми
    • Олімпіади
    • Кураторство
    • Взаємовідвідування занять
    • Відкриті заняття
    • Обговорення відкритих занять
    • Курсове та дипломне проектування
      • Курсове проектування
      • Дипломне проектування
    • Круглі столи
    • Дуальне навчання
    • Практика
    • Співпраця
      • Провідні виробничники
  • Наука
    • Статті викладачів
      • ПРАЦІ ТДАТУ
      • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • Публікації здобувачів вищої освіти
    • Розробки кафедри
    • ПАТЕНТИ
    • Наукові гуртки
      • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
    • Науково-практичні заходи
      • 2020-2021 н.р.
      • 2019-2020 н.р.
    • Монографії
    • Співпраця
      • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
    • Звіти з науки
  • Лабораторії кафедри
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПАКУВАЛЬНОЇ ТАРИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА ТА ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ М´ЯСА
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ «МОНТАЖ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ»
    • ЛАБОРАТОРІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛАДНАННЯ, ЗАДІЯНОГО В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ВИРОБНИЦТВА СОКІВ І КВАСУ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ЛАБОРАТОРІЯ ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ
    • НАВЧАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ “УСТАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА”
  • Електронні посібники викладачів кафедри
  • Робітничі професії
    • Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції
  • Вакансії за ОПП
  • Наукова школа
  • Конференції
    • 2021 Друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв»
    • Запрошення на інтернет-конференцію
    • Матеріали Другої міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (23 листопада, 2021 р.)
    • Сертифікати учасників конференції
  • Стажування та підвищення кваліфікації викладачів кафедри
  • Абітурієнту

СТАТТІ ЗА 2013 РІК

  • Янаков В.П. Основні підходи до аналізу тристадійної моделі замісу тіста. / В.П. Янаков, А.О. Івженко, Я.В. Самек. Мін–во освіти і науки України, Таврійський держ. агротехнологічний ун-т. Тематич. научн.–техн. збірник. Праці Таврійського держ. агротехнологічного ун-та. – Мелітополь.: ТДАТУ, – 2013. Вип.13. Т.6. – С.185–196
  • Хассай Д.В. Визначення технічних характеристик місильних органів тістомісильних машин. / Д.В. Хассай, В.П.. Янаков, Голованов М.В. Мін–во освіти і науки України, Таврійський держ. агротехнологічний ун-т. Тематич. научн.–техн. збірник. Праці Таврійського держ. агротехнологічного ун-та. – Мелітополь.: ТДАТУ, – 2013. Вип.13. Т.7. – С.95–102
  • Ялпачик В.Ф.  Теплофизические расчеты при замораживании и дефростации плодоовощной продукции / В.Ф. Ялпачик, Н.И. Стручаев // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2013. – Вип.13. – Том.1. – с. 196 – 204.
  • Ялпачик В.Ф. Аппарат для извлечения косточек / В.Ф. Ялпачик, Ф.Е. Ялпачик, Н.И. Стручаев // Овощеводство № 12, 2013, с. 82.
  • Ялпачик В.Ф. Аналіз кріотроплих структуроутворень при заморожуванні / В.Ф. Ялпачик // Наукові праці південного філіалу національного університету біоресурсів і природокористування України «Кримський агротехнологічний університет» .Технічні науки, Випуск 156, Сімферополь, 2013, с. 33-40.
  • Ялпачик В.Ф. Нові методи контролю якості плодів при зберіганні холодом / В.Ф. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2013. – Вип.13. – Том.7. – с. 3 – 10.
  • Ялпачик В.Ф. Моделювання процесу заморожування гарбузових овочів / В.Ф. Ялпачик, С.В. Кюрчев, В.Г. Тарасенко // Конструювання, виробництво та експлуатація сільськогосподарських машин. Загальнодержавний міжвідомчий науково-технічний збірник. Випуск 43, частина ІІ, Кіровоград, 2013, с. 297-303.
  • Паляничка Н.О. Результати експериментальних досліджень процесу імпульсної гомогенізації молока / Н.О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. Вип.13, Т.1. – 2013. – С. 212 – 217.
  • Паляничка Н.О. Визначення ступеня гомогенізації при імпульсній гомогенізації молока / Н.О. Паляничка, О.В. Гвоздєв // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. Вип.13, Т.7. – 2013. – С. 102 – 107..
  • Червоткіна О.О. Обґрунтування параметрів робочого органу гранулятора для отримання гранул на основі овочевої сировини / О.О.Червоткіна, В.О. Олексієнко, Н.О. Фучаджи // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – Вип. 13, Т.7. – С. 57-62
  • Бойко О.В. Ергономічні аспекти покращення процесу обрізування плодових дерев / О.В. Бойко, В.С. Бойко, // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету : наукове фахове вид. – Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – Вип. 2, т. 3. С. 220 – 224.
  • Ялпачик О.В., Буденко С.Ф. Баланс потужності та коефіцієнт корисної дії зернової дробарки //Праці Таврійського державного агротехнологічного університету, Вип.13, Том 1, Мелітополь, 2013, с.218-226.
  • Самойчук К.О., , Котенко В.І., Макарова Ю.Ю. Дослідження та оптимізація параметрів барабанного просіювача борошна / К.О. Самойчук, В.І. Котенко, Ю.Ю. Макарова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – Вип. 13, Т.1. – С. 42-49
  • Самойчук К.О., . Результати аналізу конструкцій струминних змішувачів рідких компонентів / К.О. Самойчук, О.В. Полудненко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2013. – Вип. 13, Т.1. – С. 205-211.
  • Самойчук К.О.,  Експериментальні дослідження диспергування жирової емульсії в пульсаційному апараті з вібруючим ротором /К.О. Самойчук, А.О. Івженко // Обладнання та технології харчових виробництв : Донецьк – 2013.– Вип. 30. – С. 155-161.
  • Самойчук К.О., Механізм руйнування жирових кульок у струминному гомогенізаторі з роздільним подаванням вершків /К.О.Самойчук, О.О.Ковальов// ДонНУЕТ – Донецьк:. – 2013. – Вип. 30. – С.148 – 155.
  • Самойчук К.О.,   Результати комп’ютерного моделювання процесу змішування рідких компонентів у струминному змішувачі/ К.О. Самойчук, О.В. Полудненко // Обладнання та технології харчових виробництв : Донецьк – 2013.– Вип. 30. – С. 300-305.
  • Самойчук К.О.,  Визначення резонансних режимів роботи пульсаційного апарата з вібруючим ротором/ К.О. Самойчук, А.О. Івженко // Обладнання та технології харчових виробництв : Донецьк – 2013.– Вип. 31. – С. 74-82.
  • Самойчук К.О.,  Розрахунок енерговитрат пульсаційного апарата з вібруючим ротором /К.О. Самойчук, А.О. Івженко //Наукові праці Одеської національної академії харчових виробництв : Одеса – 2013.– Вип. 43. – Том 2 С. 133-137.
  • Самойчук К.О., Аналітичні параметри процесу струминної гомогенізації молока з роздільною подачею вершків /К.О. Самойчук, О.О. Ковальов //Наукові праці Одеської національної академії харчових виробництв : Одеса – 2013.– Вип. 43. – Том 2 С. 77-81.
  • Самойчук К.О., Аналіз сил дроблення жирових кульок в струминному гомогенізаторі /К .О. Самойчук, О.О. Ковальов // Наукові праці Південного філіалу Національного університету біоресурсів і природокористування України “Кримський агротехнологічний університет” (ПФ НУБіП України “КАТУ”) : Сімферополь – 2013. – Вип.153. – С. 26-34.
  • Самойчук К.О.,  Теоретичні основи диспергування в струминному гомогенізаторі молока/ К.О.Самойчук, О.О.Ковальов// Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 75-річчю з дня народження ректора університету (1988-1991рр.), д.т.н., проф., член-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва М.І. «Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг»19 листопада 2013 року – Харків, 2013, Частина I. – с.382 – 384.
  • Самойчук К.О.,  Обгрунтування конструкції змішувача рідких компонентів за допомогою комп’ютерного моделювання/ К.О.Самойчук, О.В.Полудненко // Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 75-річчю з дня народження ректора університету (1988-1991рр.), д.т.н., проф., член-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва М.І. «Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг»19 листопада 2013 року – Харків, 2013, Частина I. – с.384 – 386.
  • Самойчук К.О.,   Механізми диспергування жирової фази в пульсаційному апараті з вібруючим ротором/ К.О. Самойчук, А.О. Івженко// Праці ТДАТУ.: Мелітополь – 2013. – Вип.13, Т.7. – С. 11-20.
  • Самойчук К.О., Обоснование конструкции смесителя жидких компонентов с помощью компьютерного моделирования/ К.О. Самойчук, О.В. Полудненко // Актуальные проблемы научно-технического прогресса в АПК: сборник научных статей. – Ставрополь: АҐРУС Ставропольского гос. Аграрного у–та, 2013. – 140c. С. 86 – 92.
  • Петриченко С.В. УСТАНОВКА ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ЗМІШУВАННЯ СИПУЧИХ МАТЕРІАЛІВ / С.В. Петриченко, А.В. Гвоздев // Праці ТДАТУ.: Мелітополь – 2013. – Вип.13, Т.7. – С.34-41
  • Ломейко О. П. Впровадження електронної системи управління навчальним процесом у ТДАТУ/В. М. Кюрчев, О. П. Ломейко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі. -Мелітополь, 2013. т.Вип. 17.-С.3-8
  • Ломейко О. П. Кипіння рідин в горизонтальних кільцевих каналах/О. П. Ломейко, В. Р. Кулінченко, В. Д. Каптановський // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. -Мелітополь, 2013. т.Вип. 13,N т. 6.-С.109-111
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Наука

  • Статті викладачів
    • ПРАЦІ ТДАТУ
    • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2018 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2017 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2016 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2015 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2014 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2013 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2012 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2011 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2010 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2009 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2008 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2007 РІК
    • СТАТТІ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ
  • Публікації здобувачів вищої освіти
    • публікації за 2022 р.
    • публікації за 2021 р.
    • публікації за 2020 р.
    • публікації за 2019 р.
    • публікації за 2018 р.
    • публікації за 2017 р.
    • публікації за 2016 р.
  • Розробки кафедри
    • СТРУМИННО-ЩІЛИННИЙ ГОМОГЕНІ3АТОР МОЛОКА
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОТОРОМ, ЩО ВІБРУЄ
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
    • СТРУМИННИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОЗДІЛЬНИМ ПОДАВАННЯМ ЖИРОВОЇ ФАЗИ МОЛОКА
    • ЗЕРНОСХОВИЩА З ЗАСТОСУВАННЯМ ОХОЛОДЖЕННЯ
    • ПАЛЬЦЕВА ДРОБАРКА ЗЕРНОВОГО МАТЕРІАЛУ
    • ПРОТИТЕЧІЙНО-СТРУМИННИЙ ЗМІШУВАЧ РІДКИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ПРИСТРІЙ ДЛЯ ІМПУЛЬСНОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ІМПУЛЬСНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
  • ПАТЕНТИ
    • 2021 патенти
    • 2020 патенти
    • 2019 патенти
    • 2018 патенти
  • Наукові гуртки
    • «Дослідження процесів переробки зернових культур і плодово-ягідної продукції»
    • «Вдосконалення процесу і обслуговування обладнання в переробній промисловості»
    • «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів»
    • «Дослідження процесу зберігання плодоовочевої продукції за допомогою низьких температур»
    • «Дослідження процесу переробки зернової, рослинної сировини»
    • “Оптимізації процесу диспергування молочних емульсій”
    • «Дослідження фізико-механічних та реологічних властивостей с.г. сировини та продуктів її переробки»
    • «Альтернативні енерготехнології та проблеми утилізації сміття»
    • Вдосконалення процесів і апаратів переробних виробництв
    • 2019-2020 гуртки
    • 2018-2019 гуртки
    • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
      • 2021-2022 н.рік
      • 2020-2021 н.рік
      • 2019-2020 н.рік
      • 2018-2019 н.рік
  • Науково-практичні заходи
    • 2021-2022 н.р.
    • 2020-2021 н.р.
    • 2019-2020 н.р.
    • 2018-2019 н.р.
    • 2017-2018 н.р.
    • 2016-2017 н.р.
    • 2015-2016 н.р.
    • Міжнародні науково-практичні конференції
  • Монографії
    • Протитечійно-струминна гомогенізація молока: Монографія
    • Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: Монографія
    • Процесси тістомісильних машин
    • Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії
    • Peculiarities of the competitive specialists training in agricultural higher education institutions: social and humanitarian dimensions
    • Технічні засоби післязбиральної обробки насіння соняшнику
    • Economic and technical efficiency of sunflower seed processing
    • Impulse milk homogenisation: Collective monograph / Modern engineering research topical problems
    • Technical research and development: collective monograph
    • Growing Technologies of Perennial Legumes
  • Співпраця
    • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
  • Звіти з науки

Ми в соцмережах

Пошук

© 2025. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика. Всі права захищені.
  • Головна
  • Карта сайту
  • Умови використання
  • Доступ до публічної інформації