• en 
    • uk 
  •  
  •  
  •  
  •  
Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
  • Про кафедру
    • Сторінка завідуючого
    • Положення про кафедру
    • Історія кафедри
      • Ялпачик Федір Юхимович
    • Контакти кафедри Обладнання переробних і харчових виробництв
    • Професійна орієнтація
    • Фотогалерея
  • Новини
  • Склад кафедри
  • Навчання
    • ДИСЦИПЛІНИ
      • ОБОВ’ЯЗКОВІ
      • ЗА ВИБОРОМ СТУДЕНТА
    • Неформальная освіта
    • Матеріал для підготовки до ДКЕ
    • Розклад занять
    • Графік консультацій
    • Посібники та підручники
    • Конспекти лекцій та практикуми
    • Олімпіади
    • Кураторство
    • Взаємовідвідування занять
    • Відкриті заняття
    • Обговорення відкритих занять
    • Курсове та дипломне проектування
      • Курсове проектування
      • Дипломне проектування
    • Круглі столи
    • Дуальне навчання
    • Практика
    • Співпраця
      • Провідні виробничники
  • Наука
    • Статті викладачів
      • ПРАЦІ ТДАТУ
      • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • Публікації здобувачів вищої освіти
    • Розробки кафедри
    • ПАТЕНТИ
    • Наукові гуртки
      • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
    • Науково-практичні заходи
      • 2020-2021 н.р.
      • 2019-2020 н.р.
    • Монографії
    • Співпраця
      • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
    • Звіти з науки
  • Лабораторії кафедри
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПАКУВАЛЬНОЇ ТАРИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА ТА ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ М´ЯСА
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ «МОНТАЖ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ»
    • ЛАБОРАТОРІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛАДНАННЯ, ЗАДІЯНОГО В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ВИРОБНИЦТВА СОКІВ І КВАСУ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ЛАБОРАТОРІЯ ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ
    • НАВЧАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ “УСТАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА”
  • Електронні посібники викладачів кафедри
  • Робітничі професії
    • Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції
  • Вакансії за ОПП
  • Наукова школа
  • Конференції
    • 2021 Друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв»
    • Запрошення на інтернет-конференцію
    • Матеріали Другої міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (23 листопада, 2021 р.)
    • Сертифікати учасників конференції
  • Стажування та підвищення кваліфікації викладачів кафедри
  • Абітурієнту

СТАТТІ ЗА 2015 РІК

  • Янаков В.П. Пути повышения эффективности тестомесильных машин. / В.П. Янаков, А.В. Ивженко, Л.Н. Антропова. Мін–во освіти і науки України, Таврійський держ. агротехнологічний ун-т. Тематич. научн.–техн. збірник. Праці Таврійського держ. агротехнологічного ун-та. – Мелітополь.: ТДАТУ, – 2015. Вип.15. Т.1. – С.160–169
  • Янаков В.П.  Определение условий комплексного подхода в анализе качества хлебопекарной продукции. / В.П. Янаков, Л.Н. Антропова, O. Lange. Мін–во освіти і науки України, Нац. техн. ун-т. “Харківський політехн. ін.-т”. Тематич. научн.–техн. збірник. Вісник Нац. техн. ун-т. “Харківський політехн. ін-та”. Серія “Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів”. – Харків.: НТУ “ХПІ”, – 2015. – №44 (1153). – С.87–97
  • Ялпачик В.Ф. Планування експериментальних досліджень процеса охолодження зерна / В.Ф. Ялпачик, М.І. Стручаєв, В.О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2015. – Вип.15. – Том.1. – с. 3-8.
  • Ялпачик В.Ф. Підготовка соняшникового лушпиння до брикетування / В.Ф. Ялпачик, М.І. Стручаєв, Ф.Ю. Ялпачик // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2015. – Вип.15. – Том.1. – с. 16-23.
  • Ялпачик В.Ф. Дослідження процесу теплообміну при охолодженні шару зерна пшениці / В.Ф. Ялпачик, С.В. Кюрчев, М.І. Стручаєв, В.О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенко// Випуск 166 «Сучасні напрямки технології та механізації процесів».– Харків, 2015, с. 50- 56.
  • Тарасенко В. Г. Технологічно-конструктивне обгрунтування процесу підморожування кабачків і гарбузів при підготовці до довготривалого зберігання : автореф. дис. … канд. техн. наук, спец. 05.18.12 / В. Г. Тарасенко ; наук. кер. С. В. Кюрчев ; М-во аграрної політики та продовольства України, Вінницький нац. аграр. ун-т. – Вінниця, 2015. – 20 с.
  • Тарасенко В.Г. Технологічно-конструктивне обґрунтування процесу підморожування кабачків і гарбузів при підготовці до довготривалого зберігання.- Дисертація канд. техн. наук: 05.18.12, Вінниц. нац. аграр. ун-т. – Вінниця, 2015.- 200 с.
  • Ялпачик О.В. Моделювання процесів у робочій камері пальцевої дробарки/ О.В. Ялпачик, К.О. Самойчук, С.Ф. Буденко//Наукові праці НУХТ: Київ – 2015. – Том.21, №1. – С. 134 – 141. (Индексируется Index Copernicus · EBSCOhost · CABI Full Text· Universal Impact Factor· Google Scholar)
  • Самойчук К.О.,.Методика розрахунку пульсаційного гомогенізатора з вібруючим ротором /К.О. Самойчук, А.О. Івженко//Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету: Вінниця – 2015. – Вип. 1 (89)– Том.2, №1. – С. 133 – 138.
  • Ялпачик О.В., Буденко С.Ф., Самойчук К.О. Дослідження процесів руху зернових часток у робочій камері пальцевої дробарки. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. 2015. Вип. 15. Т. 1, С. 57-64.
  • Самойчук К.О.,Визначення відстані між соплами форсунок протитечійно-струминного змішувача безалкогольних напоїв /К.О. Самойчук, О.В. Полудненко, В.Г. Циб// Праці ТДАТУ.: Мелітополь – 2015. – Вип.15, Т.1. – С. 65-72.
  • Самойчук К.О., Якість та енергетична ефективність процесу струминної гомогенізації молока з роздільною подачею вершків/ К.О. Самойчук, О.О. Ковальов, В.О. Султанова// Праці ТДАТУ.: Мелітополь – 2015. – Вип.15, Т.1. – С. 240-248.
  • Самойчук К.О., Рівняння зміни площі прохідного перетину модулятора в пульсаційному апараті з вібруючим ротором/К.О. Самойчук, А.О. Івженко// Наукові праці НУХТ: Київ – 2015. – Том.21, №4. – С. 164 – 170. (Индексируется Index Copernicus · EBSCOhost · CABI Full Text· Universal Impact Factor· Google Scholar)
  • Дейниченко Г.В. Підвищення ефективності процесу гомогенізації молока в пульсаційному гомогенізаторі з вібруючим ротором/ Г.В. Дейниченко, К.О. Самойчук // Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності» 8-11 вересня 2015 року – Мелітополь-Кирилівка, 2015, – с.384 – 386.
  • Самойчук К.О., Дослідження імпульсного гомогенізатора молока/ К.О.Самойчук, А.О. Івженко, В.О. Султанова // Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності» 8-11 вересня 2015 року – Мелітополь-Кирилівка, 2015, – с.91 – 92.
  • Самойчук К.О.,Струминний гомогенізатор-нормалізатор молока/ К.О.Самойчук, О.О.Ковальов // Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності» 8-11 вересня 2015 року – Мелітополь-Кирилівка, 2015, – с. 93-94.
  • Самойчук К.О.,Змішування рідин у протитечійно-струминному апараті// Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : Міжнародна науково-практична конференція, 8-11 вересня 2015 р. : [тези доповідей.] / під заг. ред. Дейниченка Г.В. – Харків : ФАКТ, 2015., с.95-96
  • Самойчук К.О., Підвищення ефективності струминного гомогенізатору молока з роздільною подачею вершків / К.О. Самойчук, О.О. Ковальов // Наукові праці ОНАХТ: Одеса – 2015. – Вип. 47, Т.1 – С. 67 – 72. (Индексируется в WorldCat)
  • Самойчук К.О.,  Підвищення ефективності струминного гомогенізатору молока з роздільною подачею вершків/ К.О. Самойчук, О.О. Ковальов // Наукові праці ОНАХТ: Одеса – 2015. – Вип. 47, Т.1 – С. 67 – 72. (Индексируется в WorldCat)
  • Самойчук К.О.,Обоснование основных параметров струйного гомогенизатора молока / К.О. Самойчук, А.А. Ковалёв, Н.А. Палянычка // Ежемесячный научный журнал Международного научного института «EDUCATION». – Новосибирск: Международный научный институт «EDUCATION», 2015. №9 (16). – С. 114 – 117.
  • Самойчук К.О.,Ефективність гомогенізації молока в пульсаційному апараті з вібруючим ротором/К.О. Самойчук, А.О. Івженко// Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка: Харків – 2015. – Вип. 166.– С. 98 – 104. (Google Scholar)
  • Самойчук К.О., Моделирование процесса струйной гомогенизации молока с раздельной подачей сливок/К.О. Самойчук, А.А. Ковалёв, А.А. Бездитный//Вестник Могилёвского государственного университета продовольствия: Могилёв – 2015. – №2 (19). – С. 69 – 76.
  • Петриченко С.В. Біораскладаємі полімерні матеріали для упаковки / С.В. Петриченко, О.В. Гвоздєв // Праці ТДАТУ. – Мелітополь, 2015. Вип. 15. –Т.1. – С. 210 – 216.
  • Петриченко С.В. Модернізація механізму пресування гранулятора рослинних відходів / Ф.Ю. Ялпачик, В.О. Олексієнко, О.О. Вершков, С.В. Петриченко, О.О.Червоткіна // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: Міжнародна науково-практич­на конференція, 8-11 вересня 2015 р. : [тези доповідей.] / під заг. ред. Дейниченка Г.В. – Харків : ФАКТ, 2015.
  • Петриченко С.В. Удосконалення системи технічного обслуговування харчового обладнання шляхом використання методів і засобів вібродіагностування / С.В.Петриченко, В.О. Олексієнко // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: Міжнародна науково-практич­на конференція, 8-11 вересня 2015 р. : [тези доповідей.] / під заг. ред. Дейниченка Г.В. – Харків : ФАКТ, 2015.
  • Паляничка Н.О.  Визначення основних параметрів і режимів роботи промислового зразка імпульсного гомогенізатора молока / Н.О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету.. – Мелітополь, 2015. Вип. 15, Т.1. – С. 187 – 191.
  • Самойчук К.О.,Обоснование основных параметров струйного гомогенизатора молока/К.О. Самойчук, А.А. Ковалёв, Н.А. Палянычка//Ежемесячный научный журнал Международного научного института “Educatio”: Новосибирск – 2015. – №9 (16), часть 1. – С. 114 – 117. (Индексируется The Asian Education Index, GIF, Index Copernicus, SSOAR, BASE, Open Academic Jornals Index)
  • Червоткіна О.О.Дослідження процесу гранулювання відходів на роторних пресах з плоскою матрицею / О.О.Червоткіна, В.О. Олексієнко, Н.О. Фучаджи // Праці ТДАТУ. – Мелітополь, 2015. Вип. 15. –Т.1. – С. 234 – 239
  • Олексієнко В.О. Вплив іонізованого повітря при виробництві ячмінного солоду / В.О. Олексієнко, Г.І. Харитонова // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : Міжнародна науково-практична конференція, 8-11 вересня 2015 р. : [тези доповідей.] / під заг. ред. Дейниченка Г.В. – Харків : ФАКТ, 2015. – с. 110-111
  • Ялпачик Ф.Ю. Аналіз конструкції прес-грануляторів з плоскою матрицею для переробки овочевих відходів / Ф.Ю.Ялпачик, О.О.Червоткіна, В.О. Олексієнко, О.О.Вершков // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності : Міжнародна науково-практична конференція, 8-11 вересня 2015 р. : [тези доповідей.] / під заг. ред. Дейниченка Г.В. – Харків : ФАКТ, 2015. – с. 117-118
  • Ялпачик В.Ф. ПЛАНУВАННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ПРОЦЕСА ОХОЛОДЖЕННЯ ЗЕРНА / В.Ф. Ялпачик, М.І. Стручаєв, В.О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ,2015. – Вип. 15, Т.1. – С. 3 – 8..
  • Ялпачик Ф.Ю. Методика експериментальних досліджень у процесі охолодження пшениці / Ф.Ю. Ялпачик, В.О. Верхоланцева // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету – Вінниця: ВНАУ, 2015. –Випуск 1(89), Том 2. – С. 159 – 163.
  • Kiurchev S Linear and nonlinear relationship of wheat storage characteristics / S. Kiurchev, V. Vercholantseva // Canadian Scientific Journal, ISSUE 1. 2015:VOLUME 2, 10 – 15рр.
  • Кюрчев С.В. Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна / С.В. Кюрчев, В.О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка. – Харків: ХНТУСГ ім. Петра Василенка, 2015. – Вип. 163. – С. 228 – 239.
  • Кюрчев С.В Конструктивные особенности установки для сушки и охлаждения зерна активным вентилированием / С.В. Кюрчев, В.А. Верхоланцева //Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету [Електронний ресурс]. – Мелітополь: ТДАТУ, 2015. – Вип.5, Т.1. – С. 108 – 113.
  • Кюрчев С.В. Особенности хранения зерновых запасов / С.В. Кюрчев, В.А. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2015. – Вип. 15, Т.3. – С. 189 – 194.
  • Кюрчев С.В. Исследование рабочего процесса при вентилировании зерна в зернохранилище/С.В. Кюрчев, В.А. Верхоланцева // Ежемесячный научный журнал Международного научного института «EDUCATION». – Новосибирск: Международный научный институт«EDUCATION», 2015. – №9(16). – С. 75 – 76.
  • Бойко Т.Ю.Визначення параметрів процесу сортування продуктів лущення насіння соняшника за допомогою псевдозрідженного шару/ Т.Ю. Бойко, В.С. Бойко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету . – Мелітополь: ТДАТУ, 2015. – Вип. 15, Т.1. – С. 258 – 263.
  • Олексієнко В.О. Розробка технологій прискореного дозрівання солоду / В.О. Олексієнко, Г.І. Харитонова // Всеукраїнський науково-технічний журнал «Техніка, енергетика, транспорт АПК»- Вінниця, 2015.-№1(91)-с. 73-75
  • Ломейко О. П. Теоретичне дослідження використання технології вакуумного охолодження при зберіганні продукції рослинництва/О. П. Ломейко, Л. В. Єфіменко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. -Мелітополь, 2015. т.Вип. 15,N т. 4.-С.56-65
  • Ломейко О. П. Ефективність впровадження дистанційного навчання в освітній процес /Кюрчев В.М., Ломейко О.П. //Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі. Випуск 18 / Збірник науково-методичних праць/ Таврійський державний агротехнологічний університет – Мелітополь, 2015 – 194 с.
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Наука

  • Статті викладачів
    • ПРАЦІ ТДАТУ
    • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2018 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2017 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2016 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2015 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2014 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2013 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2012 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2011 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2010 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2009 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2008 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2007 РІК
    • СТАТТІ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ
  • Публікації здобувачів вищої освіти
    • публікації за 2022 р.
    • публікації за 2021 р.
    • публікації за 2020 р.
    • публікації за 2019 р.
    • публікації за 2018 р.
    • публікації за 2017 р.
    • публікації за 2016 р.
  • Розробки кафедри
    • СТРУМИННО-ЩІЛИННИЙ ГОМОГЕНІ3АТОР МОЛОКА
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОТОРОМ, ЩО ВІБРУЄ
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
    • СТРУМИННИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОЗДІЛЬНИМ ПОДАВАННЯМ ЖИРОВОЇ ФАЗИ МОЛОКА
    • ЗЕРНОСХОВИЩА З ЗАСТОСУВАННЯМ ОХОЛОДЖЕННЯ
    • ПАЛЬЦЕВА ДРОБАРКА ЗЕРНОВОГО МАТЕРІАЛУ
    • ПРОТИТЕЧІЙНО-СТРУМИННИЙ ЗМІШУВАЧ РІДКИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ПРИСТРІЙ ДЛЯ ІМПУЛЬСНОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ІМПУЛЬСНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
  • ПАТЕНТИ
    • 2021 патенти
    • 2020 патенти
    • 2019 патенти
    • 2018 патенти
  • Наукові гуртки
    • «Дослідження процесів переробки зернових культур і плодово-ягідної продукції»
    • «Вдосконалення процесу і обслуговування обладнання в переробній промисловості»
    • «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів»
    • «Дослідження процесу зберігання плодоовочевої продукції за допомогою низьких температур»
    • «Дослідження процесу переробки зернової, рослинної сировини»
    • “Оптимізації процесу диспергування молочних емульсій”
    • «Дослідження фізико-механічних та реологічних властивостей с.г. сировини та продуктів її переробки»
    • «Альтернативні енерготехнології та проблеми утилізації сміття»
    • Вдосконалення процесів і апаратів переробних виробництв
    • 2019-2020 гуртки
    • 2018-2019 гуртки
    • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
      • 2021-2022 н.рік
      • 2020-2021 н.рік
      • 2019-2020 н.рік
      • 2018-2019 н.рік
  • Науково-практичні заходи
    • 2021-2022 н.р.
    • 2020-2021 н.р.
    • 2019-2020 н.р.
    • 2018-2019 н.р.
    • 2017-2018 н.р.
    • 2016-2017 н.р.
    • 2015-2016 н.р.
    • Міжнародні науково-практичні конференції
  • Монографії
    • Протитечійно-струминна гомогенізація молока: Монографія
    • Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: Монографія
    • Процесси тістомісильних машин
    • Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії
    • Peculiarities of the competitive specialists training in agricultural higher education institutions: social and humanitarian dimensions
    • Технічні засоби післязбиральної обробки насіння соняшнику
    • Economic and technical efficiency of sunflower seed processing
    • Impulse milk homogenisation: Collective monograph / Modern engineering research topical problems
    • Technical research and development: collective monograph
    • Growing Technologies of Perennial Legumes
  • Співпраця
    • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
  • Звіти з науки

Ми в соцмережах

Пошук

© 2025. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика. Всі права захищені.
  • Головна
  • Карта сайту
  • Умови використання
  • Доступ до публічної інформації