• en 
    • uk 
  •  
  •  
  •  
  •  
Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
  • Про кафедру
    • Сторінка завідуючого
    • Положення про кафедру
    • Історія кафедри
      • Ялпачик Федір Юхимович
    • Контакти кафедри Обладнання переробних і харчових виробництв
    • Професійна орієнтація
    • Фотогалерея
  • Новини
  • Склад кафедри
  • Навчання
    • ДИСЦИПЛІНИ
      • ОБОВ’ЯЗКОВІ
      • ЗА ВИБОРОМ СТУДЕНТА
    • Неформальная освіта
    • Матеріал для підготовки до ДКЕ
    • Розклад занять
    • Графік консультацій
    • Посібники та підручники
    • Конспекти лекцій та практикуми
    • Олімпіади
    • Кураторство
    • Взаємовідвідування занять
    • Відкриті заняття
    • Обговорення відкритих занять
    • Курсове та дипломне проектування
      • Курсове проектування
      • Дипломне проектування
    • Круглі столи
    • Дуальне навчання
    • Практика
    • Співпраця
      • Провідні виробничники
  • Наука
    • Статті викладачів
      • ПРАЦІ ТДАТУ
      • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • Публікації здобувачів вищої освіти
    • Розробки кафедри
    • ПАТЕНТИ
    • Наукові гуртки
      • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
    • Науково-практичні заходи
      • 2020-2021 н.р.
      • 2019-2020 н.р.
    • Монографії
    • Співпраця
      • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
    • Звіти з науки
  • Лабораторії кафедри
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПАКУВАЛЬНОЇ ТАРИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА ТА ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ М´ЯСА
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ «МОНТАЖ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ»
    • ЛАБОРАТОРІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛАДНАННЯ, ЗАДІЯНОГО В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ВИРОБНИЦТВА СОКІВ І КВАСУ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ЛАБОРАТОРІЯ ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ
    • НАВЧАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ “УСТАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА”
  • Електронні посібники викладачів кафедри
  • Робітничі професії
    • Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції
  • Вакансії за ОПП
  • Наукова школа
  • Конференції
    • 2021 Друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв»
    • Запрошення на інтернет-конференцію
    • Матеріали Другої міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (23 листопада, 2021 р.)
    • Сертифікати учасників конференції
  • Стажування та підвищення кваліфікації викладачів кафедри
  • Абітурієнту

СТАТТІ ЗА 2016 РІК

  • Янаков В.П. Формирование характеристик тестоприготовления. / В.П. Янаков. Міністерство освіти і науки України, Вінницький держ. нац. ун-т. Тематич. научн.-метод. збірник. Вінницького держ. нац. ун-т. ТЕХНИКА, ЭНЕРГЕТИКА, ТРАСПОРТ АПК.– Винниця.: ВДНУ, – 2016. №4 (96). – С.121–128.
  • Ялпачик В.Ф.  Енергоефективне сушіння насіння гарбуза / В.Ф. Ялпачик, М.І. Стручаєв, В.Г. Тарасенко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2016. – Вип.16. – Том.1. – с. 37-44.
  • Ялпачик В.Ф. Аналітичні засоби моделювання мікробіологічних, біохімічних процесів при зберіганні зернової маси / В.Ф. Ялпачик, С.В. Кюрчев, В.О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2016. – Вип.16. – Том.1. – с. 3-8.
  • Ялпачик В.Ф. Изменение клейковины и индекса деформации клейковины пшеницы в процессе хранения в зернохранилище с применением охлаждения/ В.Ф. Ялпачик, В.О. Верхоланцева // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, №1(39), 2016, с. 10-13.
  • Ялпачик В.Ф. Дослідження впливу коефіцієнта теплопровідності на вологість зернового матеріалу / В.Ф. Ялпачик, С.В. Кюрчев, В.О. Верхоланцева // Вісник харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – Харків, ХНТУСГ ім. Петра Василенка. – 2016. – Вип. 179. – С. 26–31.
  • Стручаєв М.І. ЕНЕРГОЕФЕКТИВНЕ СУШІННЯ НАСІННЯ ГАРБУЗА / М.І. Стручаєв, В.Ф. Ялпачик, В.Г. Тарасенко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2016. Вип. 16. –Т.1. – С. 37 – 44
  • Дейниченко Г.В. Синхронізація коливальних і обертальних рухів ротора у пульсаційному гомогенізаторі з вібруючим ротором/Г.В. Дейниченко, К.О. Самойчук, А.О. Івженко //Вібрації в техніці та технологіях : Вінниця – 2016. – №1 (81). –С. 122-131. (Index Copernicus (Польша), РИНЦ)
  • Дейниченко Г.В.  Аналіз конструкцій гомогенізаторів молочної промисловості / Г.В. Дейниченко/ К.О. Самойчук, А.О. Івженко, Л.В. Левченко// Праці ТДАТУ.: Мелітополь – 2016. – Вип.16, Т.1. – С. 9-15.
  • Дейниченко Г.В. Конструкції струминних диспергаторів жирової фази молока / Дейниченко Г.В., Самойчук К.О., Ковальов О.О.// Праці ТДАТУ.: Мелітополь – 2016. – Вип.16, Т.1. – С. 219-226.
  • Самойчук К.О., Аналітичні дослідження умов диспергування жирової фази молока в пульсаційному гомогенізаторі/ К.О. Самойчук, Л.В. Левченко// Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету: Дніпропетровськ – 2016. – №1 (39). – С. 64–67. (AGRICOLA (США), РІНЦ)
  • Самойчук К.О., Методика расчёта степени дисперсности эмульсий/К.О. Самойчук MOTROL. Commission of Motorization and Energetics in Agriculture – 2016. Vol.18. No.2. P. 97–102. (Index Copernicus)
  • Дейниченко Г.В.  Аналітичні дослідження енерговитрат пульсаційного гомогенізатора молока/Г.В. Дейниченко, К.О. Самойчук, Л.В. Левченко// Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. Наукові праці ХДУХТ: Харків – 2016. – Вип.1 (23) С. 170-181. (Google Scholar)
  • Самойчук К.О., Механізми диспергування жирових кульок в струминному гомогенізаторі молока/ К.О. Самойчук, О.О. Ковальов // Збірник праць XVI Міжнародної наукової конференції «Удосконалення процесів і обладнання харчових та хімічних виробництв», ОНАХТ : Одеса. – 2016. – С. 81–85. (5–9 вересня 2016 р.)
  • Дейничнко Г.В. Вплив кратності обробки молочної емульсії в пульсаційному гомогенізаторі/Г.В. Дейниченко, К.О. Самойчук, Л.В. Левченко// Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. Наукові праці ХДУХТ: Харків – 2016. – Вип.2 (24) С. 226–233. (Google Scholar)
  • Дейниченко Г.В. Струминні гомогенізатори молока / Г.В. Дейниченко, К.О. Самойчук, О.О. Ковальов // Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі: проблеми, перспективи, ефективність» 19 травня 2016 р. – Харків, ХДУХТ. – 2016. – С. 274–276.
  • Самойчук К.О.,Підвищення ефективності діяльності молокопереробних підприємств за рахунок впровадження нових типів гомогенізаторів/ К.О. Самойчук, Н.О. Паляничка // Матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції “Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК” 17-18 листопада Київ: НУХТ. – 2016. – С. 210–211.
  • Самойчук К.О., Гомогенізація жирової фази молока в пульсаційному апараті з ротором, що вібрує / Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Верхоланцева В.О. // IV наукова конференція «Фундаментальні та прикладні дослідження у сучасній науці» (30 жовтня 2016 р., м. Харків). – Харків, Технологічний центр, 2016. – С. 86–87.
  • Samoichuk K. Research into milk homogenization in the pulsation machine with a vibrating rotor/ K. Samoichuk, S. Kiurchev, V. Oleksiienko, N. Palyanichka, V. Verholantseva // East Europe Journal 6/11 (84). – Kharkiv: PC «TECHNOLOGY CENTER» – 2016. – P. 16-21. (Scopus, CrossRef, American Chemical Society, EBSCO, Index Copernicus, РИНЦ, Ulrich’s Periodicals Directory DRIVER, Bielefeld Academic Search Engine (BASE), WorldCat, Electronic Journals Library DOAJ ResearchBib, Polska Bibliografia Naukowa, Directory of Research Journals Indexing, Directory Indexing of International Research Journals, Open Academic Journals Index, Sherpa/Romeo)
  • Samoichuk, K. Research into usage efficiency of the pulsation machine with a vibrating rotor for milk homogenization [Text] /K. Samoichuk, S. Kiurchev, V.Oleksiienko, N.Palyanichka, V. Verholantseva // EUREKA: Life Sciences, – 2016. – Vol. 6, P. 3–10. doi: 10.21303/2504-5695.2016.00236 (Scopus, ReserchBib, Journalindex, ESJI, IndianScience.in) http://eu-jr.eu/life/article/view/236
  • Дейниченко Г.В. Аналітичне визначення дисперсності при обробці молока в пульсаційному гомогенізаторі/Г.В. Дейниченко, К.О. Самойчук, Л.В. Левченко // Вісник харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – Харків, ХНТУСГ ім. Петра Василенка. – 2016. – Вип. 179. – С. 32–39.
  • Аналітичні дослідження енергетичної ефективності використання пульсаційного гомогенізатора молока// Воробйова О.В. Левченко Л.В. Самойчук К.О. Матеріали ІV Міжнародної науково-практичної конференції “Перспективи розвитку сучасної науки” (м. Львів, 2-3 грудня 2016 року). – У 2-х частинах. – Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2016. – Ч. 1. –С. 80–83.
  • Самойчук К.О., Шляхи енергозбереження при гомогенізації молока / К.О. Самойчук Матеріали міжнародної науково-практичної конференції за результатами досліджень 2015 року. Проблеми та перспективи сталого розвитку АПК (14-25 квітня 2016 р.). – Мелітополь: ТДАТУ, 2016. – С. 89–90.
  • Паляничка Н.О. Експериментальні дослідження впливу основних факторів на ступінь гомогенізації в імпульсному гомогенізаторі / Н.О. Паляничка, Г.В. Антонова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2016. Вип. 16, Т.1. – С. 21 – 28.
  • Петриченко С.В. Механічне моделювання реологічної поведінки харчових матеріалів / В.О. Олексієнко, С.В. Петриченко, Н.О. Паляничка // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету – Вип. 16. Т 1 – Мелітополь: ТДАТУ, 2016.– 277 с.
  • Паляничка Н.О. Визначення шляхів зниження енерговитрат процесу гомогенізації молока / Н.О. Паляничка // Вісник Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету. – Дніпропетровськ. – 2016. №1(39). – С. 53 – 56.
  • Паляничка Н.О. Експериментальне визначення якості гомогенізації молока в імпульсному гомогенізаторі / Н.О. Паляничка // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – Харків, 2016, Вип. 179. – С. 39–44.
  • Samoichuk K. Research into milk homogenization in the pulsation machine with a vibrating rotor / K. Samoichuk, S. Kiurchev, V. Oleksiienko, N. Palyanichka, V. Verholantseva // East Europe Journal – Kharkiv: PC «TECHNOLOGY CENTER» – 2016, №6/11 (84). – P. 16-21.
  • Samoichuk K. Research into usage efficiency of the pulsation machine with a vibrating rotor for milk homogenization / K. Samoichuk, S. Kiurchev, V. Oleksiienko, N. Palyanichka, V. Verholantseva // EUREKA: Life Sciences, – 2016, Vol. 6. – P. 3–10.
  • Загорко Н.П. Динамика витамина С в перце сладком при низкотемпературном хранении и дефростанции / Н.П. Загорко, В.В. Коляденко // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти – Вип. 4. – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, – 2016. – С. 230-238.
  • Загорко Н.П. Адсорбционная сушилка для сочных растительных продуктов / Н.И. Стручаев, О.В. Григоренко, Н.П. Загорко // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти – Вип. 4. – Херсон: ОЛДІ-ПЛЮС, – 2016. – С. 248-259
  • Ялпачик В.Ф. Дослідження впливу коефіцієнта теплопровідності на вологість зернового матеріалу / В.Ф.Ялпачик, С.В. Кюрчев, В.О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка. – Харків: ХНТУСГ ім..Петра Василенка, , 2016. – Вип. 179. – С. 26–31
  • Верхоланцева В.А. Особенности элеваторной промышленности/ В.А. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2016. – Вип. 16, Т.2. – С. 217 – 223.
  • Тележенко Л.М. Вплив абіотичних факторів на формування біологічно активних речовин зелені петрушки /Л.М. Тележенко, А.С. Кулик, В.Ф. Жукова, С.В. Кюрчев, В.О. Верхоланцева // Технологический аудит и резервы производства, – №4/4(30),2016.- С.61-65.
  • Ялпачик В.Ф. Аналітичні засоби моделювання мікробіологічних та біохімічних процесів при зберіганні зернової маси / В.Ф.Ялпачик, С.В. Кюрчев, В.О. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2016. – Вип. 16, Т.1. – С. 3– 8.
  • Верхоланцева В.О. Обґрунтування режимних параметрів охолодження зернової сировини у процесі зберігання /Автореферат на здобуття к.т.н. за спеціальністю 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв, Вінницький національний аграрний університет, Вінниця, 2016.
  • Ялпачик В.Ф., Буденко С.,. Червоткіна О. Коефіцієнт тертя гранульованих відходів сокового виробництва. ЖурналТехніка і технології АПК : науково-виробничий ж-л. 2016. № 1. С. 22-25
  • Ялпачик Ф.Ю., Буденко С.Ф., Ялпачик О.В., Тенденції у розвитку конструкцій подрібнювачів кормів. / /Праці Таврійського державного агротехнологічного університету, Вип.16, Том 1, Мелітополь, 2016, С. 165-171.
  • Кюрчев, В. М., Ломейко О. П. Впровадження автоматизованої системи керування ВНЗ «Освіта» у Таврійському державному агротехнологічному університеті.//Збірник науково-методичних праць «Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі», – Мелітополь, 2016. -Вип.19, – С. 5-12
  • Циб В.Г. Дослідження механізмів гранулювання/ Олексієнко В.О., Червоткіна О.О., Циб В.Г.// Праці ТДАТУ. – Мелітополь, 2016. Вип. 16. –Т.1. – С. 269– 273.
  • Ломейко О. П. Впровадження автоматизованої системи керування ВНЗ “ОСВІТА” у Таврійському державному агротехнологічному університеті/В. М. Кюрчев, О. П. Ломейко // Удосконалення навчально-виховного процесу у вищому навчальному закладі : зб. наук.-метод. праць / ТДАТУ гол. ред. В. М. Кюрчев. -Мелітополь, 2016,N Вип. 19.-С.5-12
  • Ломейко О. П. Використання методу вакуумного охолодження для попереднього охолодження плодів черешні/О. П. Ломейко, Л. В. Єфіменко // Актуальні проблеми енергетики та екології : зб. праць XVI Всеукр. наук.-практ. конф.(м. Одеса, 5-8 жовтня 2016 р.) / ОНАХТ. -Одеса, 2016.-С.276-279
  • Ломейко О.П. Efficiency of preliminary cooling of berries/Ломейко О.П. Кулінченко В.Р. //8 th Central European Congress on Food, Kyiv, 2016
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Наука

  • Статті викладачів
    • ПРАЦІ ТДАТУ
    • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2018 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2017 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2016 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2015 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2014 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2013 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2012 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2011 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2010 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2009 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2008 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2007 РІК
    • СТАТТІ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ
  • Публікації здобувачів вищої освіти
    • публікації за 2022 р.
    • публікації за 2021 р.
    • публікації за 2020 р.
    • публікації за 2019 р.
    • публікації за 2018 р.
    • публікації за 2017 р.
    • публікації за 2016 р.
  • Розробки кафедри
    • СТРУМИННО-ЩІЛИННИЙ ГОМОГЕНІ3АТОР МОЛОКА
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОТОРОМ, ЩО ВІБРУЄ
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
    • СТРУМИННИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОЗДІЛЬНИМ ПОДАВАННЯМ ЖИРОВОЇ ФАЗИ МОЛОКА
    • ЗЕРНОСХОВИЩА З ЗАСТОСУВАННЯМ ОХОЛОДЖЕННЯ
    • ПАЛЬЦЕВА ДРОБАРКА ЗЕРНОВОГО МАТЕРІАЛУ
    • ПРОТИТЕЧІЙНО-СТРУМИННИЙ ЗМІШУВАЧ РІДКИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ПРИСТРІЙ ДЛЯ ІМПУЛЬСНОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ІМПУЛЬСНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
  • ПАТЕНТИ
    • 2021 патенти
    • 2020 патенти
    • 2019 патенти
    • 2018 патенти
  • Наукові гуртки
    • «Дослідження процесів переробки зернових культур і плодово-ягідної продукції»
    • «Вдосконалення процесу і обслуговування обладнання в переробній промисловості»
    • «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів»
    • «Дослідження процесу зберігання плодоовочевої продукції за допомогою низьких температур»
    • «Дослідження процесу переробки зернової, рослинної сировини»
    • “Оптимізації процесу диспергування молочних емульсій”
    • «Дослідження фізико-механічних та реологічних властивостей с.г. сировини та продуктів її переробки»
    • «Альтернативні енерготехнології та проблеми утилізації сміття»
    • Вдосконалення процесів і апаратів переробних виробництв
    • 2019-2020 гуртки
    • 2018-2019 гуртки
    • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
      • 2021-2022 н.рік
      • 2020-2021 н.рік
      • 2019-2020 н.рік
      • 2018-2019 н.рік
  • Науково-практичні заходи
    • 2021-2022 н.р.
    • 2020-2021 н.р.
    • 2019-2020 н.р.
    • 2018-2019 н.р.
    • 2017-2018 н.р.
    • 2016-2017 н.р.
    • 2015-2016 н.р.
    • Міжнародні науково-практичні конференції
  • Монографії
    • Протитечійно-струминна гомогенізація молока: Монографія
    • Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: Монографія
    • Процесси тістомісильних машин
    • Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії
    • Peculiarities of the competitive specialists training in agricultural higher education institutions: social and humanitarian dimensions
    • Технічні засоби післязбиральної обробки насіння соняшнику
    • Economic and technical efficiency of sunflower seed processing
    • Impulse milk homogenisation: Collective monograph / Modern engineering research topical problems
    • Technical research and development: collective monograph
    • Growing Technologies of Perennial Legumes
  • Співпраця
    • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
  • Звіти з науки

Ми в соцмережах

Пошук

© 2025. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика. Всі права захищені.
  • Головна
  • Карта сайту
  • Умови використання
  • Доступ до публічної інформації