• en 
    • uk 
  •  
  •  
  •  
  •  
Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
  • Про кафедру
    • Сторінка завідуючого
    • Положення про кафедру
    • Історія кафедри
      • Ялпачик Федір Юхимович
    • Контакти кафедри Обладнання переробних і харчових виробництв
    • Професійна орієнтація
    • Фотогалерея
  • Новини
  • Склад кафедри
  • Навчання
    • ДИСЦИПЛІНИ
      • ОБОВ’ЯЗКОВІ
      • ЗА ВИБОРОМ СТУДЕНТА
    • Неформальная освіта
    • Матеріал для підготовки до ДКЕ
    • Розклад занять
    • Графік консультацій
    • Посібники та підручники
    • Конспекти лекцій та практикуми
    • Олімпіади
    • Кураторство
    • Взаємовідвідування занять
    • Відкриті заняття
    • Обговорення відкритих занять
    • Курсове та дипломне проектування
      • Курсове проектування
      • Дипломне проектування
    • Круглі столи
    • Дуальне навчання
    • Практика
    • Співпраця
      • Провідні виробничники
  • Наука
    • Статті викладачів
      • ПРАЦІ ТДАТУ
      • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • Публікації здобувачів вищої освіти
    • Розробки кафедри
    • ПАТЕНТИ
    • Наукові гуртки
      • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
    • Науково-практичні заходи
      • 2020-2021 н.р.
      • 2019-2020 н.р.
    • Монографії
    • Співпраця
      • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
    • Звіти з науки
  • Лабораторії кафедри
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПАКУВАЛЬНОЇ ТАРИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА ТА ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ М´ЯСА
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ «МОНТАЖ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ»
    • ЛАБОРАТОРІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛАДНАННЯ, ЗАДІЯНОГО В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ВИРОБНИЦТВА СОКІВ І КВАСУ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ЛАБОРАТОРІЯ ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ
    • НАВЧАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ “УСТАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА”
  • Електронні посібники викладачів кафедри
  • Робітничі професії
    • Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції
  • Вакансії за ОПП
  • Наукова школа
  • Конференції
    • 2021 Друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв»
    • Запрошення на інтернет-конференцію
    • Матеріали Другої міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (23 листопада, 2021 р.)
    • Сертифікати учасників конференції
  • Стажування та підвищення кваліфікації викладачів кафедри
  • Абітурієнту

СТАТТІ ЗА 2008 РІК

  • Ялпачик Ф.Ю. Обоснование новых конструктивных решений месильных органов тестомесильных машин с применением компьютерных программ. / Ф.Ю. Ялпачик, А.В. Ивженко, В.П. Янаков. Мін–во освіти і науки України, Таврійська держ. агротехнологічна акад. Тематич. научн.–техн. збірник. Праці Таврійської держ. агротехнологічної акад. – Мелітополь.: ТДАТА, – 2008. – Вип.8. Т.7. – С.225–223.
  • Ялпачик В.Ф. Підготовка гарбуза до заморожування / В.Ф. Ялпачик, В.Г. Тарасенко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. Вип. 8, Т. 1 – 2008. – с.166-169.чик В.Ф. Технология хранения и переработки кукурузы молочно-восковой спелости в замороженном виде / В.Ф. Ялпачик, К.М. Стручаев // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. Вип. 8, Т. 2 – 2008. – с.33-40.
  • Ялпачик В.Ф.  Оптимізація перевезень сільськогосподарської продукції / В.Ф. Ялпачик, В.Г. Тарасенко // Холодильна техніка і технологія. Одеса, 2008, №2(112). – с.77-79.
  • Ялпачик В.Ф.   Комплексная оценка качества некоторых видов растительной продукции при ее замораживании и в процессе хранения / В.Ф. Ялпачик, С.Ф. Буденко // Холодильна техніка і технологія. Одеса, 2008, №3(113). – с.78-81.
  • Ялпачик В.Ф.  Заморожування і дефростація плодоовочевої продукції під тиском / В.Ф. Ялпачик // Вісник Львівського національного аграрного університету. Агроінженерні дослідження №12, том 1, Львів, 2008. – С.142 – 149.
  • Ялпачик В.Ф.  Влияние формы и расположения плодов в холодильной камере на коэффициент теплоотдачи / В.Ф. Ялпачик, Н.И. Стручаев // Праці Таврійського державного агротехно-логічного університету. – Мелітополь, 2008. – Вип.8. – Том.7.–С. 3 – 8.
  • Ялпачик В.Ф.  Технология длительного хранения кабачков и тыквы в замороженном виде / В.Ф. Ялпачик // Наукові праці південного філіалу „Кримський агротехнологічний університет“ Національного аграрного університету. Технічні науки, вип. 113, Сімферополь, 2008, – С.77 – 82.
  • Ялпачик В.Ф.  Вибір температури заморожування рослинної сировини по вимороженій воді / В.Ф. Ялпачик, В.Г. Тарасенко // Холодильна техніка і технологія. – Одеса, 2008. – №5 (115).— С.36 – 40.
  • Ялпачик В.Ф.  Зміна показників якості плодів баклажан, перцю, кукурудзи, гарбуза, кабачків і винограду в процесі тривалого зберігання в замороженому вигляді / В.Ф. Ялпачик // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, випуск 74 „Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв“, – Харків, 2008. – С.300 – 306.
  • Ялпачик В.Ф.  Математическое моделирование процесса замораживания сельскохозяйственной продукции / В.Ф. Ялпачик, В.М. Малкіна // Холодильна техніка і технологія. – Одеса, 2008. – №6 (116). – С.52 – 54.
  • Ялпачик В.Ф.  Обоснование толщины подмороженного слоя кусочков кабачков и тыквы в процессе подготовки к длительному хранению в замороженном виде / В.Ф. Ялпачик MOTROL. Motorization and Power industry in Agriculture – 2008. Tom 10A. – P. 187–190.
  • Тарасенко В.Г. Вплив заморожування і низькотемпературного зберігання на епіфітну мікрофлору кабачків / В.Г. Тарасенко // Зб. наук. праць Луганського нац. аграр. ун-ту. Серія: Технічні науки. – Луганськ: Видавництво ЛНАУ. – 2008. – №87. – С. 257-259.
  • Ялпачик В.Ф. Підготовка гарбуза до заморожування / В.Ф. Ялпачик, В.Г. Тарасенко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. – 2008. – Вип. 8, том 1.– С. 166-169.
  • Гвоздєв О.В., Самойчук К.О., , Оболєнцев О.О. Методика розрахунку та розробка промислового зразка протитечійно-струменевого гомогенізатора молока // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. – 2008. – Вип. 8., т.7. – С. 21-27.
  • Ломейко О.П., Єременко О.А. Методики модульно-рейтингового оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни./ О.П. Ломейко //Збірник науково-методичних праць ” Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі”. -Мелітополь, 2008.- Вип. 12, – С. 118-120
  • Ломейко О.П., Єременко О.А. Принципи побудови індивідуальних науково-дослідних завдань для самостійної роботи студентів./ О.П. Ломейко //Збірник науково-методичних праць ” Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі”. -Мелітополь, 2008.- Вип. 12, – С. 132-135
  • Ломейко А.П. Обоснование конструктивной схемы установки для вакуумного охлаждения растительной продукции./ А.П. Ломейко //Холодильна техніка і технологія. -2008 /№ 4 (114), -С. 52-53
  • Ломейко О.П. Єфективність вакуумного охолодженя рослинної продукції./ О.П. Ломейко //Збірник наукових праць Луганського національного агараного університету. -Луганськ, 2008.- Вип. 93, – С. 53-55
  • Петриченко С.В. Електрична очистка діелектричних рідин / І.П Назаренко., Петриченко С.В. // Праці / Таврійського державного агротехнологічного університету – Вип. 8 , Т.7, – Мелітополь: ТДАТУ, 2008. – 236 с.
  • Петриченко С.В. Експериментальні методи лущення / Н.О. Фучаджи, С.В. Петриченко // Праці / Таврійського державного агротехнологічного університету – Вип. 8 , Т.7, – Мелітополь: ТДАТУ, 2008. – 236 с.
  • Бойко В. С. Шляхи підвищення ефективності процесу практичного навчання студентів у вищих учбових закладах  / В.С. Бойко, О.В. Бойко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі : збірник науково-методичних праць : наукове фахове видання; Вип. 12 (http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/257)
  • Бойко О. В. Аналіз ефективності меропріятій по забезпеченню безпеки життєдіяльності у ВУЗі  / О.В. Бойко, В.С. Бойко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі : збірник науково-методичних праць : наукове фахове видання;Вип. 12 (http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/272)
  • Степаненко Д.С. Визначення економічної ефективності застосування електронно-іонної технології у харчовій промисловості/ Д.С. Степаненко, Т.О. Проскурня, В.О. Мілаєва // Праці Таврійської державної агротехнічної академії. – Мелітополь: ТДАТА. Вип.8, Т.9. – 2008. – С.129-137.
  • Степаненко Д.С. Обґрунтування оптимального режиму електроіонізації повітря, застосування для зберігання плодів черешні./ Д.С. Степаненко, Т.О. Проскурня, В.О. Мілаєва // Праці Таврійської державної агротехнічної академії. – Мелітополь: ТДАТА. Вип.8, Т.9. – 2008. – С.137 – 145.
  • Гвоздєв О.В Пошук конструктивного рішення імпульсного гомогенізатора молока / О.В. Гвоздєв, Н.О. Паляничка, В.М. Яворницький // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ. Вип.8, Т.7. – 2008. – С. 28 – 32.
  • Ломейко О. П. Методика модульно-рейтингового оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни/О. П. Ломейко, О. А. Єременко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі. -Мелітополь, 2008. т.Вип. 12.-С.118-121
  • Ломейко О. П. Принципи побудови індивідуальних науково-дослідних завдань для самостійної роботи студентів/О. П. Ломейко, О. А. Єременко // Удосконалення навчально-виховного процесу в вищому навчальному закладі. -Мелітополь, 2008. т.Вип. 12.-С.132-136
  • Ломейко А. П. Обоснование конструктивной схемы установки для вакуумного охлаждения растительной продукции/А. П. Ломейко // Холодильна техніка і технологія, 2008,N № 4 (114).-С.52-54
  • Ломейко О.П. Ефективність вакуумного охолодження рослинної продукції/ О.П. Ломейко //Збірник наукових праць Луганського національного агараного університету. -Луганськ, 2008.- Вип. 93, – С. 53-55
  • Ломейко О. П. Вакуумне охолодження – перспективний спосіб зберігання рослинної сировини у сільському господарстві/О. П. Ломейко // Праці Таврійської державної агротехнічної академії. -Мелітополь, 2007. т.Вип. 7,N т. 5.-С.116-122
  • Гвоздєв О.В. Лабораторно – експериментальні дослідження імпульсного гомогенізатора молока / О.В. Гвоздєв, Н.О. Паляничка, І.В. Ляшок // Вісник Харківського Національного Технічного Університету імені Петра Василенка. Сучасні напрямки технології та механізації процесів переробних і харчових виробництв. – Харків: ХНТУСГ. Вип. 74. – 2008. – С.98 – 104.
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Наука

  • Статті викладачів
    • ПРАЦІ ТДАТУ
    • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2018 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2017 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2016 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2015 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2014 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2013 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2012 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2011 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2010 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2009 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2008 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2007 РІК
    • СТАТТІ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ
  • Публікації здобувачів вищої освіти
    • публікації за 2022 р.
    • публікації за 2021 р.
    • публікації за 2020 р.
    • публікації за 2019 р.
    • публікації за 2018 р.
    • публікації за 2017 р.
    • публікації за 2016 р.
  • Розробки кафедри
    • СТРУМИННО-ЩІЛИННИЙ ГОМОГЕНІ3АТОР МОЛОКА
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОТОРОМ, ЩО ВІБРУЄ
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
    • СТРУМИННИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОЗДІЛЬНИМ ПОДАВАННЯМ ЖИРОВОЇ ФАЗИ МОЛОКА
    • ЗЕРНОСХОВИЩА З ЗАСТОСУВАННЯМ ОХОЛОДЖЕННЯ
    • ПАЛЬЦЕВА ДРОБАРКА ЗЕРНОВОГО МАТЕРІАЛУ
    • ПРОТИТЕЧІЙНО-СТРУМИННИЙ ЗМІШУВАЧ РІДКИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ПРИСТРІЙ ДЛЯ ІМПУЛЬСНОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ІМПУЛЬСНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
  • ПАТЕНТИ
    • 2021 патенти
    • 2020 патенти
    • 2019 патенти
    • 2018 патенти
  • Наукові гуртки
    • «Дослідження процесів переробки зернових культур і плодово-ягідної продукції»
    • «Вдосконалення процесу і обслуговування обладнання в переробній промисловості»
    • «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів»
    • «Дослідження процесу зберігання плодоовочевої продукції за допомогою низьких температур»
    • «Дослідження процесу переробки зернової, рослинної сировини»
    • “Оптимізації процесу диспергування молочних емульсій”
    • «Дослідження фізико-механічних та реологічних властивостей с.г. сировини та продуктів її переробки»
    • «Альтернативні енерготехнології та проблеми утилізації сміття»
    • Вдосконалення процесів і апаратів переробних виробництв
    • 2019-2020 гуртки
    • 2018-2019 гуртки
    • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
      • 2021-2022 н.рік
      • 2020-2021 н.рік
      • 2019-2020 н.рік
      • 2018-2019 н.рік
  • Науково-практичні заходи
    • 2021-2022 н.р.
    • 2020-2021 н.р.
    • 2019-2020 н.р.
    • 2018-2019 н.р.
    • 2017-2018 н.р.
    • 2016-2017 н.р.
    • 2015-2016 н.р.
    • Міжнародні науково-практичні конференції
  • Монографії
    • Протитечійно-струминна гомогенізація молока: Монографія
    • Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: Монографія
    • Процесси тістомісильних машин
    • Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії
    • Peculiarities of the competitive specialists training in agricultural higher education institutions: social and humanitarian dimensions
    • Технічні засоби післязбиральної обробки насіння соняшнику
    • Economic and technical efficiency of sunflower seed processing
    • Impulse milk homogenisation: Collective monograph / Modern engineering research topical problems
    • Technical research and development: collective monograph
    • Growing Technologies of Perennial Legumes
  • Співпраця
    • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
  • Звіти з науки

Ми в соцмережах

Пошук

© 2025. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика. Всі права захищені.
  • Головна
  • Карта сайту
  • Умови використання
  • Доступ до публічної інформації