Первинна обробка продукції польових культур

Спеціальність:
Агрономія
СВО:
Магістр
Курс:
1
Провідний викладач:
Жукова Валентина Федорівна

Мета дисципліни – дати студентам теоретичні і практичні знання з питань первинної обробки продукції польових культур.

 Завдання. Передбачає опанування знаннями, вміннями та навичками вирішувати професійні завдання з  вибору технологічних режимів первинної обробки продукції польових культур, технологічних режимів зберігання зерна,  використання різних засобів для первинної обробки продукції рослинництва, вивчення способів охолодження зерна перед зберіганням, підготовка сховищ, їх завантаження та розміщення продукції, способи зберігання зерна.

В результаті вивчення дисципліни «Первинна обробка продукції польових культур» спеціалісти у відповідних напрямах підготовки повинні

знати:

–   чинники, що впливають на збереженість зернової маси, схеми післязбиральних операцій, правила збирання врожаю, транспортування зернової маси, товарну  обробку зерна;

–   види та призначення сховищ;

–   етапи підготовки сховищ до сезону зберігання, способи дезінфекції сховищ;

–   способи попередньої обробки зернової маси;

–   етапи післязбиральної обробки зернової маси, особливості зерна як об’єкта зберігання, технологічні схеми та режимні параметри зберігання;

–   шляхи забруднення сировини токсичними речовинами;

–   основні вимоги до сировини, що поступає на сушіння;

–   основні етапи підготування сировини до сушіння;

–   способи та режимні параметри очищення, сушіння і вентилювання  зерна.

вміти:

– обрати види і способи дезінфекції сховищ;

– обрати найбільш раціональний спосіб розміщення продукції в сховищі;

– підбирати оптимальні режимні параметри для сушіння, очищення і вентилювання зерна;

– обрати способи і режими зберігання зерна;

– підбирати оптимальні режимні параметри для консервування зерна.

Робоча програма_Первинна обробка продукції польових культур

Силлабус з дисципліни Гігієна і санітарія харчових виробництв

Методичні вказівки_ПОППК