Науково-дослідна робота студентів (ГРС)

Спеціальність:
ГРС
СВО:
Бакалавр
Курс:
2
Провідний викладач:
Григоренко Олена Віталіївна

Дисципліна «Науково-дослідна робота студентів» є базовою у професійній
підготовці здобувачів вищої освіти. Об’єктом вивчення дисципліни є методика і
організація науково-дослідної роботи студентів. Предметом вивчення методики
наукового дослідження, класифікація методів наукового дослідження, наукові
факти та їх роль у науковому дослідженні, наукові гіпотези, їх обґрунтування;
стратегія і тактика наукових досліджень, моделювання як спосіб представлення
систем харчових технологій, організація наукових досліджень, правові основи у
сфері науки і науково-технічної діяльності.
Метою вивчення дисципліни є одержання здобувачами знань методики і
організації наукових досліджень та придбання навичок дослідницької роботи в
готельно˗ресторанна справа»ресторанній галузі.
Завдання дисципліни — надати здобувачам теоретичних знань і
практичних вмінь з організації та проведення науково-дослідних робіт в галузі
готельно˗ресторанна справа»ресторанної справи.
У результаті вивчення навчальної дисципліни здобувач повинен
знати:
-поняття методу і методики наукових досліджень;
-класифікацію методів наукового дослідження;
-наукові факти та їх роль в науковому дослідженні;
-математичні моделі і способи їх дослідження;
-стратегію і тактику наукових досліджень;
-види моделей технологічних систем та їх представлення;
-правові основи у сфері науково-технічної діяльності;
вміти:
– визначити актуальність наукових досліджень;
– вести патентний пошук;
– складати заявку на винахід;
– застосовувати методи математичного моделювання;
– оформити результати у вигляді наукових статей, тез доповідей, наукових
звітів.

Робоча програма з дисципліни Науково-дослідна робота студентів (2 ГРС)

Силлабус з дисципліни Науково-дослідна робота студентів (ГРС)