Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
3
Провідний викладач:
Загорко Надія Петрівна

Мета дисципліни «Загальні технології харчової промисловості. Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби (складова частина)» навчити студентів науково обґрунтовувати та оптимально реалізовувати сучасні технології, аналізувати виробничі ситуації, приймати відповідні рішення щодо виконання технологічних процесів та розроблення складу і технологій виготовлення конкурентоспроможної продукції.

Завданнями дисципліни є:

– надати інформацію з теоретичних основ технології переробки м’яса, м’ясопродуктів та риби;

– навчити студентів визначати напрямки та способи вдосконалення технологічних процесів харчових виробництв;

– навчити студентів проводити оцінку якості  як сировини для виробництва, так і  готової продукції;

– надати інформацію з сучасних способів технології переробки м’яса та риби;

– навести методику розробки прогресивних технологічних процесів;

– надати вимоги до оформлення технологічної документації;

– визначити особливості організації технології переробки на підприємствах різного рівня.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

– технологію основних видів м’ясних і рибних продуктів;

– вимоги, які висуваються до сировини та матеріалів, готової продукції та рецептур;

– методику підбору асортименту продукції і складання технологічних схем її виготовлення;

– методику розрахунків основної сировини, допоміжних матеріалів і готової продукції;

– методи контролю якості продукції;

– вимоги ДСТУ щодо якості продукції.

вміти:

  • складати апаратурно-технологічні схеми виробництва м’ясних і рибних продуктів;

– здійснювати розрахунки потреб основної сировини та допоміжних матеріалів;

– застосовувати теоретичні знання для розроблення нових технологій конкурентоспроможних високоякісних продуктів;

– оцінювати якість готової продукції та усувати причини виникнення дефектів під час технологічної обробки;

– аналізувати виробничі ситуації та формувати попит населення на продукцію методом досліджень і пошуків прогресивних технологій, підвищення споживчих властивостей виробів.

 

Робоча програма з дисципліни “Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби”