Технологія продукції ресторанного господарства (ХТ)

Спеціальність:
ХТ
СВО:
Бакалавр
Курс:
3
Провідний викладач:

Метою викладання навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» є набуття здобувачами теоретичних знань і загальної характеристики технології продукції ресторанногогосподарства, ознайомити з технологічним процесом виробництва оформлення та подавання страв, кулінарних та кондитерських виробів, визначати шляхи позиціонування продукції харчування на ринку ресторанної продукції, як складової концепції діяльності закладуресторанного господарства, довести необхідність використання комплексного підходу до удосконалення різних технологій та набуття практичних навичок, необхідних для майбутньої виробничої діяльності.

Завданнями навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» є отримання здобувачами знань щодо основних технологічних процесів, які відбуваються при приготуванні ресторанної продукції; дослідження закономірностей формування асортименту кулінарної, кондитерської продукції та напоїв у взаємозв’язку з різними форматами закладів ресторанного господарства (ЗРГ) та категоріями споживачів, визначення перспектив його розвитку; діагностика технологічних процесів виробництва кулінарної, кондитерської продукції та напоїв; планування, організація та проведення технологічних процесів виробництва продукції; управління технологічними процесами виробництва кулінарної, кондитерської продукції та напоїв в закладах ресторанного господарства з метою забезпечення якості та безпеки готової продукції; удосконаленняіснуючих та розроблення сучасних технологій кулінарної, кондитерської продукції та напоїв за новітніми досягненнями науки і техніки.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми, здобувачі повинні набути здатності отримувати компетентності:

  • інтегральна: розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми технічного і технологічного характеру, що характеризуються комплексністю та невизначеністю умов у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства та у процесі навчання, що передбачає застосування теоретичних основ та методів харчових технологій;
  • загальні: знання і розуміння предметної області та професійної діяльності, вчитися і оволодівати сучасними знаннями, виявляти ініціативу та підприємливість, навички використання інформаційних та комунікаційних технологій, пошук та аналіз інформації з різних джерел, навички здійснення безпечної діяльності, прагнення до збереження навколишнього середовища, зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для забезпечення здорового способу життя;
  • фахові: впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу, управляти технологічними процесами з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення, обирати та експлуатувати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчових продуктів, проектувати нові або модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці).

Робоча програма з дисципліни Технологія продукції ресторанного господарства (ХТ)

Презентація дисципліни