15 вересня 2022 року для науковців ТДАТУ було проведено онлайн-семінар «Участь обдарованої молоді в конкурсах: якість підготовки здобувачів освіти у ЗВО». Науково-педагогічні працівники кафедри ЕТСМ прийняли участь у заході: доц. В.П. Кувачовдоц. О.М. Шокаревдоц. Р.В. Склярдоц. Г.І. Дашивецьдоц. Б.В. Болтянськийст. викл. С.В. Дерезаст. викл. О.В. В’юник і техн. А.С. Комар.

15 вересня 2022 р. відбулася онлайн презентація «Програми імені Фулбрайта в Україні». Захід був присвячений можливості проведення досліджень в університетах США у рамках «Fulbright Visiting Scholar Program» за участю координатора програм обміну для науковців Вероніки Алексанич. Кафедру ЕТСМ  представили: доц. В.П. КУВАЧОВдоц. Р.В. СКЛЯРдоц. Б.В. БОЛТЯНСЬКИЙст. викл. А.М. БОНДАРст. викл. Є.І. ІГНАТЬЄВст. викл. С.В. ДЕРЕЗА.

30 вересня 2022 р. на базі ТДАТУ пройшла ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Розвиток сучасної науки та освіти: реалії, проблеми якості, інновації». В роботі конференції приймав участь д.т.н., проф. ЕТСМ Д.П. Журавель.

04 жовтня 2022 р. розпочався курс вебінарів з підвищення кваліфікації на тему «Трансформація науки в бізнес: можливості для комерціалізації»Після прослуховування не менше вебінарів усі зареєстровані учасники отримають електронний сертифікат. Представники кафедри експлуатації та технічного сервісу машин на вебінарі Б.В. Болтянський і А.С.Комар.

З 4 по 6 жовтня 2022 року Львівський національний університет природокористування в м. Дубляни приймав ХI-ту Міжнародну науково-практичну конференцію «Інформаційні технології в енергетиці та АПК». В заході прийняли участь д.т.н., проф. Дмитро Павлович Журавель та к.т.н., доц. Борис Володимирович Болтянський.

8 жовтня 2022 року в ТДАТУ відбувся семінар на тему «Вхідне тестування в системі управління освітнім процесом»Захід проходив у межах планової роботи Вищої школи педагогічної майстерності університету. Представником від кафедри на семінарі став ст. викл. Сергій Дереза.