Метою дисципліни «Технологія переробки сільхозпродукції» є набуття знань і навичок з основних питань технології та організації переробки сировини сільськогосподарського виробництва, а також оцінювання її якості відповідно до вимог галузевих стандартів на продукцію.
Завданнями дисципліни є:
– надати інформацію з теоретичних основ технології переробки с.г. продукції;
– навчити студентів проводити оцінку якості сировини та готової продукції;
– надати інформацію з сучасних способів технології переробки та зберігання сільськогосподарської продукції;
– визначити особливості організації технології переробки та зберігання на підприємствах різного рівня.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
- основні схеми переробки сільськогосподарських тварин на м’ясо;
- основні технологічні операції виробництва м’ясної продукції, їх цілі та методи проведення;
- технологію виробництва цільномолочних та кисломолочних продуктів, а також вершкового масла та сиру;
- технологію виробництва плодоовочевих консервів, хліба, круп та вин;
- фактори, які впливають на продукцію під час її виробництва та зберігання.
вміти:
– складати технологічні схеми переробки сировини тваринного та рослинного походження;
– обирати технологічні режими при переробці м’яса, молока та рослинної сировини;
– проводити оцінку якості сировини та готової продукції сільського господарства та робити висновки за результатами проведення дослідів.