• en 
    • uk 
  •  
  •  
  •  
  •  
Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
  • Про кафедру
    • Сторінка завідуючого
    • Положення про кафедру
    • Історія кафедри
      • Ялпачик Федір Юхимович
    • Контакти кафедри Обладнання переробних і харчових виробництв
    • Професійна орієнтація
    • Фотогалерея
  • Новини
  • Склад кафедри
  • Навчання
    • ДИСЦИПЛІНИ
      • ОБОВ’ЯЗКОВІ
      • ЗА ВИБОРОМ СТУДЕНТА
    • Неформальная освіта
    • Матеріал для підготовки до ДКЕ
    • Розклад занять
    • Графік консультацій
    • Посібники та підручники
    • Конспекти лекцій та практикуми
    • Олімпіади
    • Кураторство
    • Взаємовідвідування занять
    • Відкриті заняття
    • Обговорення відкритих занять
    • Курсове та дипломне проектування
      • Курсове проектування
      • Дипломне проектування
    • Круглі столи
    • Дуальне навчання
    • Практика
    • Співпраця
      • Провідні виробничники
  • Наука
    • Статті викладачів
      • ПРАЦІ ТДАТУ
      • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
      • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • Публікації здобувачів вищої освіти
    • Розробки кафедри
    • ПАТЕНТИ
    • Наукові гуртки
      • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
    • Науково-практичні заходи
      • 2020-2021 н.р.
      • 2019-2020 н.р.
    • Монографії
    • Співпраця
      • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
    • Звіти з науки
  • Лабораторії кафедри
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПАКУВАЛЬНОЇ ТАРИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ПАКУВАННЯ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ МОЛОКА
    • ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА ТА ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ПЕРЕРОБКИ М´ЯСА
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ «МОНТАЖ, ЕКСПЛУАТАЦІЯ ТА РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ»
    • ЛАБОРАТОРІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛАДНАННЯ, ЗАДІЯНОГО В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ
    • ЛАБОРАТОРІЯ ХОЛОДИЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ВИРОБНИЦТВА СОКІВ І КВАСУ
    • НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ЛАБОРАТОРІЯ ЛАБОРАТОРІЯ ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ
    • НАВЧАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ “УСТАТКУВАННЯ ЗАКЛАДІВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА”
  • Електронні посібники викладачів кафедри
  • Робітничі професії
    • Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції
  • Вакансії за ОПП
  • Наукова школа
  • Конференції
    • 2021 Друга міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв»
    • Запрошення на інтернет-конференцію
    • Матеріали Другої міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (23 листопада, 2021 р.)
    • Сертифікати учасників конференції
  • Стажування та підвищення кваліфікації викладачів кафедри
  • Абітурієнту

СТАТТІ ЗА 2018 РІК

  • I. Palamarchuk, S. Kiurchev, V. Verkholantseva, N. Palianychka, O. Hryhorenko Optimization of the Parameters for the Process of Grain Cooling // Renewable Energy Sources: Engineering, Technology, Innovation, Springer Proceedings in Energy – 2018. Chapter No.: 94. – P. 981-988. Web of Science
  • Кюрчев С.В. Математичне моделювання віброаспіраційного сепарування насіннєвого матеріалу /С.Кюрчев, І.Паламарчук, В.Верхоланцева, О.Колодій// Вісник ЛНАУ, № 22, 2018.-с.171-176
  • Янаков В.П., Темников Г.Е., Yanakova O. Педагогические аспекты совершенствования теории тестоприготвления // “Качество подготовки специалистов в техническом университете: проблемы, перспективы, инновационные подходы”: IV міжнар. наук.-метод. конф., (м. Могілєв, 15-16 ноября 2018 р.). – Могілєв.: – Могілєвський гос. ун-т. продовольства, – 2018. Тези доп. – С.185–188.
  • I. Palamarchuk, S. Kiurchev, L. Kiurcheva, V. Verkholantseva Analysis of main charac-teristics of infrared drying in the moving layer of grain produce // International Research and Practice Conference «Modern development pathes of agricultural production: trends and innovations». 23-24 October 2018.
  • О.Lomeyko, L. Yefimenko, V. Tarasenko, O. Dereza Vacuum cooling technolo-gy for pre-cooling of cher-ry fruits // International Research and Practice Conference «Modern development pathes of agricultural production: trends and innovations». 23-24 October 2018.
  • Янаков В.П. Выбор инновационных технологий замеса теста / Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю з дня народження ректора університету «Розвиток харчових виробництв,ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність» 19 листопада 2018 р. – Харків, ХДУХТ. – 2018. – С. 380-382.
  • Кюрчев С.В., Паламарчук І. П., Верхоланцева В. О. Обґрунтування параметрів процесу інфрачервоного сушіння зернової продукції з вібро-хвильовим конвеєром / Матеріали ХVІІ міжнародне науко-во-практичної конференції «Удосконалення процесів і обладнання харчових і хімічних виробництв», 3-8 вересня 2018 р., м.Одеса
  • Тарасенко В.Г. Перспективний спосіб заморожування харчових продуктів / Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю з дня народження ректора університету «Розвиток харчових виробництв,ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність» 19 листопада 2018 р. – Харків, ХДУХТ. – 2018. – С. 365-366.
  • Паламарчук І.П., Кюрчев С.В., Кюрчева Л.М., Верхоланцева В.О. Процес інфрачервоного сушіння для зернової продукції / Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю з дня народження ректора університету «Розвиток харчових виробництв,ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність» 19 листопада 2018 р. – Харків, ХДУХТ. – 2018. – С. 342-344.
  • Igor PALAMARCHUK, Sergey KIURCHEV, Valentуna VERKHOLANTSEVA, Nadiia PALIANYCHKA, Olenа HRYHORENKO OPTIMIZATION OF THE PARAMETERS FOR THE PROCESS OF GRAIN COOLING // V Międzynarodowa Konferencja ODNAWIALNE ŹRÓDŁA ENERGII techniki, technologie, innowacje 20-22 czerwca 2018r.– Krynica-Zdrój. S. 91.
  • Самойчук К.О.Вібраційні гомогенізатори молока / К.О. Самойчук, Н.О. Паляничка, В.О. Верхоланцева, В.П. Янович // Вібрації в техніці та технологіях. – Вінниця: ВНАУ. – №1 (88) – 2018. – С. 77–82.
  • Tokar A. Combination of vegetable-fruit formulation composition for obtaining high quality products / A. Tokar, L. Matenchuk, Z. Kharchenko, I. Haidai, N. Zahorko, V. Tarasenko, V. Verkholantseva, N. Palianychka, I. Povorozniuk, L. Kravchenko // East Europe Journal – Kharkiv: PC «TECHNOLOGY CENTER», 2018, №4/11 (94). – P. 55-60. SCOPUS
  • Tokar A. Development of reciptures of canned smothies made from zucchini and fruits // A. Tokar, L. Matenchuk, Z. Kharchenko, I. Haidai, N. Zahorko, V. Tarasenko, V. Verkholantseva, N. Palianychka, I. Povorozniuk, L. Kravchenko // EUREKA: Life Sciences, – 2018, Vol. 4, – P. 56–62.
  • Cамойчук К.О., Ковальов О.О., Левченко Методика розрахунку дисперсності молочної емульсії в пульсаційному і струминному гомогенізаторах / К.О. Самойчук, О.О.Ковальов, Л.В.Левченко // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Соціально-економічний розвиток аграрної сфери: інженерно-економічне забезпечення» Бережани, 2018. С. 314–316.
  • Самойчук К.О. Дуальна форма здобуття освіти студентів спеціальності “Машинобудування“/ К.О. Самойчук, Н.П. Загорко. Удосконалення освітьо-виховного процесу в вищому навчальному закладі. Вип. 21. Зб. наук.-метод. праць. Мелітополь, ТДАТУ. – 2018. – С. 151–158.
  • Самойчук К.О., Левченко Л.В., Паляничка Н.О. Вплив амплітуди і частоти коливань поршня пульсаційного гомогенізатора на дисперсність жирової фази молока. The international research and practical conference “The development of technical Sciences: problems and solutions” (Brno, The Czech Republic, April 27–28, 2018). Brno. С. 72–75.
  • Загорко Н.П., Самойчук К.О., Левченко Л.В. Експериментальне визначення кратності обробки в пульсаційному гомогенізаторі молока. Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства : матеріали міжнародної науково-практичної конференції. (Мелітополь-Кирилівка, 7–8 червня, 2018). ТДАТУ, 2018. – С.43.
  • Самойчук К.О. Інноваційні технології гомогенізації в галузі виробництва молока та переробки молочної продукції. Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства : матеріали міжнародної науково-практичної конференції. (Мелітополь-Кирилівка, 7–8 червня, 2018). ТДАТУ, 2018. – С.59.
  • Янаков В.П. Совершенствование технологий замеса – задачи и ответы / “Удосконалення процесів і обладнення харчових і хімічних виробництв”: міжнар. наук.-практ. конф., (м. Одеса, 3-8 вересня 2018 р.) – Одеса.: – Одеська нац. акад. харчових технологій, – Збірник наук. праць 3-8 вересня 2018. – С.194–196.
  • Янаков В.П. Условия автоматизации замеса теста / Інформаційні технології і автоматизація – 2018″: міжнар. наук.-практ. конф., (м. Одеса, 2-6 октября 2018 р.). – Одеса.: – Одеська нац. акад. харчових технологій, – 2018. Тези доп. – С.46–47.
  • І.П. Паламарчук. Обгрунтування конструкції та принципу роботи віброаспіраційного сеператора / І.П. Паламарчук., С.В. Кюрчев., Л.М. Кюрчева., В.О. Верхоланцева // Праці ТДАТУ. // – Вип. 18., том 2. – Мелітополь. – 2018.
  • І.П.Паламарчук. Розробка основних принципів створення теплоенергетичної системи зберігання сільскогосподарської продукції. / І.П.Паламарчук, С.В. Кюрчев, Л.М. Кюрчева, В.О.Верхоланцева. // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції: Програма та тези матеріалів VII-ї Міжнародної науково-технічної конференції, 6-7 листопада 2018 р., м. Київ. – К.: НУХТ, 2018 р. – с. 27-29
  • .П.Паламарчук. Дослідження динаміки руху насінини при виході з живильного конуса віброаспіраційного сепаратора / І.П.Паламарчук., С.В.Кюрчев., Л.М.Кюрчева., В.О.Верхоланцева // Науковий вісник ТДАТУ. // – Вип. 8., том 2. – Мелітополь. – 2018., с. 2-20.
  • Deynichenko G., Samoichuk K., Yudina T., Levchenko L., Palianychka N., Verkholantseva V., Dmytrevskyi D., Chervonyi V. Parameter optimization of milk pulsation homogenizer /Journal of Hygienic Engineering and Design. Vol. 24. Р 63–67. Macedonia. 2018. (SCOPUS, CAB Abstracts database, CABI Full text repository database, Food Science and Technology database, Global Health database , German National Library of Science and Technology (TIB), University Library of Hanover)
  • Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Левченко Л.В. Експериментальні дослідження потужності пульсаційного гомогенізатора молока. Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю з дня народження ректора університету «Розвиток харчових виробництв,ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність» 19 листопада 2018 р. – Харків, ХДУХТ. – 2018. – С. 359-360.
  • Самойчук К.О., Лівик Н.В. Використання протитечійно-струминного диспергування для вдосконалення гомогенізаторів молока. Тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю з дня народження ректора університету «Розвиток харчових виробництв,ресторанного та готельного господарств і торгівлі:проблеми, перспективи, ефективність» 19 листопада 2018 р. – Харків, ХДУХТ. – 2018. – С. 357-358.
  • Самойчук К.О., Ковальов О.О., Лубко Д.В. Моделювання параметрів струминного гомогенізатора молока щілинного типу. Праці ТДАТУ. – Мелітополь, ТДАТУ. – Вип. 18. Т.2 – 2018. – С. 286–292.
  • Янаков В.П. Исследование терминологии замеса теста. / В.П. Янаков. Мін–во образ. и науки України, Таврійський держ. агротехнол. ун-т. Тематич. научн.–техн. збірник. Праці Таврійського держ. агротехнол. ун-та. – Мелітополь.: ТДАТУ, – 2018. Вип. 18. Т.1. – С. 261–269
  • Ялпачик В.Ф.  Дослідження коефіцієнта тертя гранульованого жому моркви / В.Ф. Ялпачик, С.Ф. Буденко, В.О. Олексієнко, О.О. Червоткіна // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2018. – Вип.18. – Том.1. – с. 112-118.
  • Стручаєв М.І. Формування заморожених соків/ Загорко Н.П., Стручаєв М.І., Тарасенко В.Г.// Праці Таврійський державний агротехнологічний університет – Вип. 18. Т.1 – Мелітополь: ТДАТУ, 2018.– С. 246-252
  • Бойко В.С. Визначення параметрів течії в’язко-пластичної рідини при об’ємному формуванні харчових продуктів / В.С. Бойко, В.Г. Тарасенко // // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету . – Мелітополь: ТДАТУ, 2018. – Вип. 18, Т.1. – С. 318 – 325.
  • Самойчук К.О.,  Багатократна і багатоступінчаста гомогенізація молока /К.О. Самойчук // Праці ТДАТУ. – Мелітополь, ТДАТУ. – Вип. 18. Т.1 – 2018. – С. 22–28.
  • Самойчук К.О., Обґрунтування параметрів отворів поршня пульсаційного гомогенізатора молока/ Самойчук К.О., Левченко Л.В., Циб В.Г. // Праці ТДАТУ. – Мелітополь, ТДАТУ. – Вип. 18. Т.1 – 2018. – С. 274–280.
  • Viunyk O., Samoichuk K., Smielov А., Panina V. Experimental investigations of the process of mixing liquids in a counter-jet mixer// Slovak international scientific journal: Bratislava – № 14, (2018). – 1. – 2018. – Р. 32–37.
  • Петриченко С.В. Моделювання процесу електрокопчення риби / Петриченко С.В., Лобода О.І. // Праці ТДАТУ. – Мелітополь, 2018. Вип. 18. –Т.1.
  • Паламарчук І.П. Визначення оптимальної геометричної форми отворів поршня-ударника імпульсного гомогенізатора молока / І.П. Паламарчук, Т.М. Вітенько, Н.О. Паляничка, С.Ф. Буденко, О.О. Вершков // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь, 2018. Вип. 18, Т.1. – С. 147 – 153.
  • Osokina N., Liubych V., Novak L., Pushkarova-Bezdil T., Priss O., Verkholantseva V., Hryhorenko O., Pusik V., Pusik L. (2018). Analysis of bakery properties of grain of new varieties and lines of wheat spelts. EUREKA: Life Sciences, (2), 41-46
  • Кюрчев С.В. Визначення важливого фактора якості пшениці у процесі зберігання із застосуванням охолодження / С.В. Кюрчев, Л.М. Кюрчева, В.А. Верхоланцева // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. – Мелітополь: ТДАТУ, 2018. – Вип. 18, Т.1. – С. 20 – 28.
  • Osokina N., Liubych V., Novak L., Pushkarova-Bezdil T., Priss O., Verkholantseva V., Hryhorenko O., Pusik V., Pusik L. (2018). Elucidation of the mechanism that forms breadbaking properties of the spelt grain Eastern European Journal of Enterprise Technologies.–2018.–Vol. 2/11(92).– P. 39–47.
  • Ломейко О.П Вплив вакуумного охолодження плодів черешні на коефіцієнт втрати маси/О. П. Ломейко, Л. В. Єфіменко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. -Мелітополь, 2018. т.Вип. 18,N т. 1:Технічні науки.-С.138-146
  • Ломейко О.П  Впровадження дуального навчання в освітній процес/В. М. Кюрчев, О. П. Ломейко // Удосконалення освітньо-виховного процесу в вищому навчальному закладі. -Мелітополь, 2018. т.Вип. 21.-С.4-9
  • Ломейко О.П Технологія вакуумного охолодження плодів черешні/О. П. Ломейко, Л. В. Ефіменко // Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства. -Мелітополь, 2018.-С.50
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest

Наука

  • Статті викладачів
    • ПРАЦІ ТДАТУ
    • СТАТТІ ЗА 2021 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2020 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2019 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2018 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2017 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2016 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2015 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2014 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2013 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2012 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2011 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2010 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2009 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2008 РІК
    • СТАТТІ ЗА 2007 РІК
    • СТАТТІ ПОПЕРЕДНІХ РОКІВ
  • Публікації здобувачів вищої освіти
    • публікації за 2022 р.
    • публікації за 2021 р.
    • публікації за 2020 р.
    • публікації за 2019 р.
    • публікації за 2018 р.
    • публікації за 2017 р.
    • публікації за 2016 р.
  • Розробки кафедри
    • СТРУМИННО-ЩІЛИННИЙ ГОМОГЕНІ3АТОР МОЛОКА
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОТОРОМ, ЩО ВІБРУЄ
    • ПУЛЬСАЦІЙНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
    • СТРУМИННИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР З РОЗДІЛЬНИМ ПОДАВАННЯМ ЖИРОВОЇ ФАЗИ МОЛОКА
    • ЗЕРНОСХОВИЩА З ЗАСТОСУВАННЯМ ОХОЛОДЖЕННЯ
    • ПАЛЬЦЕВА ДРОБАРКА ЗЕРНОВОГО МАТЕРІАЛУ
    • ПРОТИТЕЧІЙНО-СТРУМИННИЙ ЗМІШУВАЧ РІДКИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ПРИСТРІЙ ДЛЯ ІМПУЛЬСНОГО ЗАМОРОЖУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
    • ІМПУЛЬСНИЙ ГОМОГЕНІЗАТОР МОЛОКА
  • ПАТЕНТИ
    • 2021 патенти
    • 2020 патенти
    • 2019 патенти
    • 2018 патенти
  • Наукові гуртки
    • «Дослідження процесів переробки зернових культур і плодово-ягідної продукції»
    • «Вдосконалення процесу і обслуговування обладнання в переробній промисловості»
    • «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів»
    • «Дослідження процесу зберігання плодоовочевої продукції за допомогою низьких температур»
    • «Дослідження процесу переробки зернової, рослинної сировини»
    • “Оптимізації процесу диспергування молочних емульсій”
    • «Дослідження фізико-механічних та реологічних властивостей с.г. сировини та продуктів її переробки»
    • «Альтернативні енерготехнології та проблеми утилізації сміття»
    • Вдосконалення процесів і апаратів переробних виробництв
    • 2019-2020 гуртки
    • 2018-2019 гуртки
    • Результати роботи наукових гуртків кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика
      • 2021-2022 н.рік
      • 2020-2021 н.рік
      • 2019-2020 н.рік
      • 2018-2019 н.рік
  • Науково-практичні заходи
    • 2021-2022 н.р.
    • 2020-2021 н.р.
    • 2019-2020 н.р.
    • 2018-2019 н.р.
    • 2017-2018 н.р.
    • 2016-2017 н.р.
    • 2015-2016 н.р.
    • Міжнародні науково-практичні конференції
  • Монографії
    • Протитечійно-струминна гомогенізація молока: Монографія
    • Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: Монографія
    • Процесси тістомісильних машин
    • Удосконалення процесів та обладнання харчової індустрії
    • Peculiarities of the competitive specialists training in agricultural higher education institutions: social and humanitarian dimensions
    • Технічні засоби післязбиральної обробки насіння соняшнику
    • Economic and technical efficiency of sunflower seed processing
    • Impulse milk homogenisation: Collective monograph / Modern engineering research topical problems
    • Technical research and development: collective monograph
    • Growing Technologies of Perennial Legumes
  • Співпраця
    • ЛУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ КАФЕДРА «ТЕХНОЛОГІЙ І ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ВИРОБНИЦТВ»
  • Звіти з науки

Ми в соцмережах

Пошук

© 2025. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного. Кафедра обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика. Всі права захищені.
  • Головна
  • Карта сайту
  • Умови використання
  • Доступ до публічної інформації